vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogWeetjesWAAROM ER GEEN TREIN KOMT OP TENERIFE
spot_img

WAAROM ER GEEN TREIN KOMT OP TENERIFE

Nadat college van burgerlijke ingenieurs van Santa Cruz de Tenerife een resem aan voordelen heeft opgesomd om de mobiliteit op Tenerife te verbeteren door een treinverbinding aan te leggen tussen het noorden en het zuiden van Tenerife, heeft de regering een passend antwoord gegeven. Voor- en nadelen swingen de pan uit en beide partijen hebben duidelijk een andere visie over dit hekelig project.

De vereniging geeft toe dat het treinproject niet de oplossing is om alle mobiliteitsproblemen op te lossen, maar dat het een geweldig vervoersalternatief zou zijn tussen de twee dichtstbevolkte gebieden van het eiland.

Werkgelegenheid

Het zou meteen ook de verbinding kunnen maken met de luchthaven waar 12 miljoen passagiers – 6 miljoen aankomende toeristen die ook weer vertrekken – een vlucht boeken. Dit is de enige luchthaven ter wereld waar openbaar vervoer ontbreekt. Niemand doet slechter. 
De aanleg van dergelijk treintraject langs de kustlijn die van noordoost naar zuidwest loopt zou zes jaar in beslag nemen en zou 3.500 rechtstreekse banen per bouwjaar opleveren veren, indirect nog meer. 

In feite is het snelwegennet op Tenerife ontworpen in de jaren ’70 voor een capaciteit van 400.000 inwoners die samen 11.400 voertuigen bezaten. In werkelijkheid zijn er in de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife 1.050.000 inwoners en rijden er 850.000 voertuigen. Niemand hoeft verbaasd te zijn dat er mobiliteitsproblemen zijn ontstaan.

Politiek steekspel

Terwijl het Het college van burgerlijke ingenieurs van Santa Cruz de Tenerife positieve noten blazen, houdt de overheid de trein van zich af. 
De voorzitter van de Cabildo de Tenerife (de eilandregering, red.) Pedro Martín (PSOE), heeft recent en opnieuw het regeringspact verdedigd dat met Sí Podemos is ondertekend en waarin de aanleg van de trein naar het zuiden van Tenerife wordt verworpen. Daarom brengen de politieke oppositiepartijen Coalición Canario (CC) en de Partido Popular (PP) het voorstel naar de plenaire vergadering.

De treinverbinding is geen prioriteit en zal niet meteen de mobiliteitsproblemen op Tenerife oplossen. Europa zal bijdragen aan de financiering, maar denken dat de Europese Unie dit project voor 100% zal financieren is een utopie.
Tot zover het politieke standpunt daaromtrent.

Photo: Canary Islands Maglev © Planungsgesellschaft IBV/IFB

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

KAMER NUMMER 100

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

CANARISCHE BEREIDINGEN

WAT EEN SMURRIE

spot_img