maandag, juli 4, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsWAAROM ENERGIEPRIJZEN IN CANARIAS NIET MEER KUNNEN DALEN  

WAAROM ENERGIEPRIJZEN IN CANARIAS NIET MEER KUNNEN DALEN  

Het nieuws dat een aantal Europese landen maatregelen hebben getroffen naar aanleiding van de hoge brandstofprijzen en de exuberante accijnzen en taksen op de energieprijzen is aangekomen op de Canarische Eilanden. Vooral nu de Spaanse regering erover nadenkt om de btw op energie en brandstoffen te verlagen van 21 naar 10 procent.
Ook op Canarias swingen de prijzen de pan uit voor de modale Tinerfeño en komt er vanuit het parlement de vraag om een financiële tegemoetkoming te voorzien voor de bevolking.

De Canarische regering, de twee eilandregeringen en de diverse eilandraden op de Canarische Eilanden staan erom bekend om de bevolking steeds te helpen waar kan. Ook nu zoekt de overheid naar manieren om de inwoners bij te staan. Lage Landers hebben het steeds over een verlaging van btw, belastingen, taksen en accijnzen omdat deze factoren overvloedig aanwezig zijn in de prijzen van alle producten. Op derivaten van koolwaterstof wordt de prijs voor meer dan de helft bepaald door deze extra belastende ingrepen.

Op de Canarische Eilanden kunnen deze prijzen door de overheid niet in een dalende lijn worden gezet omdat er door de overheid geen of zeer weinig benefit wordt bijgeteld.
De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, verklaarde dat de belasting op de elektriciteitsfactuur en de speciale belasting op brandstoffen bij de bevolking niet kan worden verlaagd omdat deze al op nul procent staan.

Enkel bedrijven die een energiecontract hebben afgesloten van meer dan 10 kilowatt betalen een taks van 3%.
In Spanje wordt 24 cent per liter btw op elke liter brandstof geheven. Op de Canarische Eilanden is dat nul procent. Minder, kan niet.

President Torres zei duidelijk: “Wij heffen geen belasting op de elektriciteitsrekeningen die door 96% van de Canarische bevolking wordt betaald, want wie een contract heeft voor minder dan 10 kilowatt, en dat is elk gezin, betaalt 0% taks” 
Impuesto General Indirecto Canario of IGIC (Algemene Indirecte Canarische Belasting) is het algemeen belastingsysteem dat op de Canarische Eilanden wordt gehanteerd. Btw bestaat niet in Canarias, dat kan HIER gelezen worden. 

TERUG NAAR HOMEPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FIETSEN OP TENERIFE

NIEUWE HAVEN IN FONSALÍA

TERUG OP REIS