dinsdag, augustus 16, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsWAAR IS GUIDO ELSEN?

WAAR IS GUIDO ELSEN?

Op maandag 13 december 2021 verdween Guido Elsen in Arona (Tenerife). Het verdwijningsbericht van Guido Elsen kwam in de nationale en internationale pers en daaruit hebben wij vernomen dat de familie van Guido, samen met hun advocaat, naar Tenerife afreist om de vermiste 62-jarige bouwondernemer uit Holsbeek (B) op te sporen.

Guido verbleef in hotel Conquistador en werd onpasselijk, vermoedelijk door een allergische reactie op voedsel. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht dat amper op één kilometer van zijn verblijf ligt. Rond 16.00 uur wordt hij de spoedopname binnengereden van de ‘groene kliniek’ Hospiten Sur. Hij werd vergezeld door 2 Belgische dames die ook in het hotel verbleven en hem bijstonden. In het ziekenhuis was het razend druk en er werd Guido meegedeeld dat hij een tweetal uren zou moeten wachten vooraleer aan de beurt te komen. 
Hij gaf voor de zekerheid zijn rugzak waarin zijn telefoon en een aanzienlijk bedrag in contanten zaten aan de twee dames die de tas meenamen naar het hotel.

Om 18.30 uur was Guido nog niet aan de beurt en vertrok hij op eigen initiatief uit de wachtzaal van de spoedopname. Vanaf dat moment is de man nergens meer opgemerkt. Zonder telefoon en zonder geld is hij vertrokken in een onbekende richting.
Tot op vandaag is er geen teken van leven van Guido. De dames die hem vergezelden naar het ziekenhuis hebben de rugtas aan de TUI-verantwoordelijke gegeven, die op zijn beurt het gegeven aan de Policía Nacional overhandigde.

De onderzoekers hebben alle mogelijke pistes onderzocht, echter zonder resultaat. Elk mogelijk spoor in ziekenhuizen, luchthavens, zorginstellingen, ferryverkeer en zelfs in gevangenissen liep dood. Ook de buurt rond het ziekenhuis werd al uitgekamd, vooral het braakliggende stuk grond achter het ziekenhuis waar eerder een Engelse vermiste persoon werd teruggevonden. Verder is er gepatrouilleerd geworden in de dichte omgeving en verder op de stranden, straten en parken.

Wij willen de verdwijning in het licht stellen en proberen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen vanaf het moment van de verdwijning.
Heeft iemand Guido zien wandelen in de buurt van de Clinica Verde of verder in Playa de Las Américas of Los Cristianos? Heeft hij iemand aangesproken of hulp gevraagd? Is hij ergens iets gaan drinken of gaan eten in de uitgaansbuurt? Heeft hij daar rondgewandeld? Heeft hij de bus of een taxi genomen om ergens naartoe te gaan? 

Wat we wel met zekerheid weten is dat Guido de dag vóór de verdwijning, op 12 december, nog bij Johan in Manneke Pis is geweest. Misschien heeft hij daar met iemand gepraat en kan die persoon meer zeggen over een mogelijke verblijfplaats van Guido? Of over plannen die hij had voor de dag nadien?
Was jij daar in de buurt op vakantie? Dan kan je misschien eens je vakantiefoto´s in bars of restaurants checken van rond 13 december. Misschien staat Guido op de achtergrond van een foto van iemand. Of je denkt hem ergens gezien hebben, de familie zou dat graag weten.

Alle inlichtingen, hoe onbelangrijk ze ook lijken, kunnen gerapporteerd worden. Aarzel niet om Nele Messiaen te contacteren op 922 785 189 of 922 731 284 of 922 730 656 of 653 944 997. Wil je anoniem blijven, dan kan dat ook via het consulaat van België op Tenerife via het nummer 922 241 193. Je kunt ook reageren onder dit artikel of via e-mail aan guy@tenerifeconnect.com


De familie heeft geen enkel aanknopingspunt en zou heel graag weten wat er met Guido is gebeurd. Alvast bedankt voor het meedenken en de eventuele samenwerking. 

Bron: Nele Messiaen

Beelden: www.robtv.be 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

1 REACTIE

  1. Ik vind Tenerife een mooi eiland. We zijnmet de bus naar loro parque geweest. Mooi pretpark. Mooie show met de orcas dolfijnen zeehond. In tenerife heb ik bodycreme gekocht van alo vera. Lekkere bananen. Warm land en de mensen zijn heel vriendelijk. Pascale

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TE VEEL VOERTUIGEN

HEMELSE LUCHTEN