vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsWAANZINNIGE BEGROTING IN 2024
spot_img

WAANZINNIGE BEGROTING IN 2024

Om te functioneren en te overleven moet de overheid bronnen van inkomsten inschatten en bepalen welke financiële middelen aan wie of wat wordt uitgedeeld. In essentie dient een begroting als een leidraad voor het financiële beleid van een overheid en helpt het bij het bereiken van haar doelstellingen op een georganiseerde en transparante manier. Het nieuwe jaar zorgt voor een waanzinnige begroting in 2024.

Voor het nieuwe jaar heeft het Cabildo de Tenerife- de eilandregering voor het nieuwe jaar 2024 zowat 1.041.000.000 euro voorzien om het jaar rond te komen. Natuurlijk zijn wij benieuwd aan welke initiatieven, departementen en organisaties dit geld zal worden gespendeerd. 

De begroting treedt onmiddellijk in werking en is erop gericht om aan de werkelijke behoeften van de bevolking te voldoen. 62% is bestemd voor sociale aspecten, terwijl 38% is bestemd voor activiteiten om de economie te herstellen en werkgelegenheid te creëren. Uit het oog springt de bijdrage die wordt voorzien voor milieuaspecten en voor het herstel de door brand getroffen bossen springt.

Een waanzinnige begroting in 2024 bereikt een recordbedrag van 1,041 miljard euro, een stijging van 9,9% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het economische document treedt onmiddellijk in werking en stelt de eilandregering in staat om het beleid te voeren dat nodig is om aan de behoeften te voldoen van de bevolking op Tenerife. 

De sectoren

Sociale en sanitaire zorg: 271,8 miljoen (+17 miljoen) of 26,1% van de totale begroting. 

Mobiliteit: 220,5 miljoen
Werkgelegenheid, onderwijs en jeugd: 5,6 miljoen (+5,6 miljoen)

Innovatie, onderzoek en ontwikkeling: kende een groei van 3,5%
Natuurlijk milieu: bosbranden 14 + 5 miljoen

Primaire sector: 2,5 miljoen euro
Bestuur, ruimtelijke ordening en historisch erfgoed: 52,3 miljoen euro
Strategische projecten: 1,1 miljoen euro 

Toerisme: bedrag niet gecommuniceerd. Wel een stijging van 34,5% of 11,5 miljoen euro meer dan het voorbije jaar.

Industrie en handel. Er zijn acties gepland in de industriegebieden van Güímar en La Campana; een subsidielijn; herstel van open handelszones; meer middelen voor handel en bedrijven.

Cultuur. Binnen dit gebied vinden we acties zoals het jaarlijkse Artistieke Plan: Musea, Auditorium, steun voor muziekbands, gemeentelijke muziekscholen en het netwerk van bibliotheken.

Sport. De begroting omvat investeringen in de verbetering van sportinfrastructuur zoals het Heliodoro Rodríguez López Stadion en het Santiago Martín Paviljoen. Ook is er een toename van het aantal subsidies, met name voor lokale sporten.

Gemeentelijke samenwerking en huisvesting. De post huisvesting wordt met 28,5% verhoogd om meer grond beschikbaar te krijgen voor de bouw van sociale woningen en om een plan voor parkeergarages in historische centra te bevorderen.


TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

HET VOORJAAR CARNAVAL

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUWE EILANDEN IN DE MAAK

MOJO EN GOFIO

HUWEN OP TENERIFE

spot_img