Ook al vaak gedacht, wat een lastpak je lichaam is? Of je de haren uit je hoofd willen trekken omdat je lichaam pijn doet?

Vriendschap sluiten met je leven

Wat voor de één grijs is, is voor de ander zwart. Alles is perceptie of het resultaat van je kijk op iets. Wie vriendschap kan sluiten met alles uit je leven, bereikt een vorm van acceptatie. Het voordeel van acceptatie is, het aanwenden van je  energie op constructieve wijze, ipv het verliezen van je energie in vechten en weerstand. Let wel, acceptatie is iets helemaal anders dan akkoord gaan met iets. Je accepteert gewoon het feit, dat iets er is.

Hoe jij in het leven staat, ontdek je enkel via het bewust worden van jezelf. En dat zelfbewustzijn bereik je op twee manieren:

  • je bewust worden van de woorden die je gebruikt en de kracht van die woorden bewust inzetten
  • je lichaam als spiegel gebruiken

Hier alvast een heel simpele tip om je leven te verruimen. Maak komaf met het woordje ‘moeten’ in je leven. Als je beseft dat je weer het woord ‘moeten’ gebruikt hebt, herhaal dan eens dezelfde zin, maar vervang ‘moeten’ door ‘mogen’.

Voorbeeld
Je lichaam is wat je kreeg en waar je het in dit leven moet mee doen.
=> Je lichaam is wat je kreeg en waar je het in dit leven mag mee doen.

Het verschil is heel subtiel, maar wie voelen kan, zal merken dat bij het gebruik van het woord ‘moeten’ het energiecentrum zich sluit net onder de navel. Je voelt je als het ware voor blok gezet.
Bij het woord ‘mogen’ kan dit energiecentrum en je maagcentrum vibreren, waardoor  jij extra energie krijgt en een versterking van je buikgevoel (intuïtie).

Is het zo eenvoudig? Ja, het leven draait rond het scheppen van en benutten van mogelijkheden. Pas als er een open deur is kan je besluiten of je erdoor stapt of niet. Wel, ‘moeten’ vervangen door ‘mogen’, is van je leven een open deur maken.

Vriendschap sluiten met je lichaam

Een klante die last had van de beruchte opvliegers en andere kwaaltjes, spuwde woedend haar gal bij mij. Het kwam erop neer dat ze zei: ‘Moet ik nog jaren met dit lichaam verder? Dat wil ik niet!’
Tja, dan zet je jezelf wel in héél nauwe schoentjes. Je lichaam is immers dat wat je kreeg en waar je het in dit leven mag mee doen.

Het waarom van pijnen

Elke ervaring en gedachte heeft zijn weerslag in je lichaam. Je geest heeft een heel hoge, snelle trilling, het lichaam een zware, trage trilling. Iemand die snel kan lopen is sneller bij de finish dan iemand die trager loopt. Dat is ook het geval bij je lichaam en je geest. Je lichaam reageert altijd trager dan je geest. Als je valt, in je vinger snijdt, met een hamer op je vinger slaat … Het is gek, maar het eerste moment voel je helemaal niets, om dan heel plots overweldigd te worden door de verlate pijnreactie van je lichaam.

Een fysiek ongemak, is een uitkristalisatie van een ongemakkelijke gedachte. Die zorgt ervoor dat jij je bewust wordt van het hoe jij in de wereld staat. Hierdoor krijg jij de kans het geheel te herbekijken en te begrijpen. Dat is hoe je groeit. De uitkristalisatie in je lichaam is het duwtje in je rug om bewust te worden. Maar meer hierover in een volgend artikel.

Je hebt er dus alle baat bij om vriendschap te sluiten met je lichaam en ernaar te luisteren. Dat heeft mij in elk geval geholpen om nu, op 48-jarige leeftijd, na meer dan 25 jaar fibromyalgie, CVS en andere kwaaltjes, weer te stralen en me goed te voelen in mijn eigen lichaam. Mijn lichaam is mijn vriend en kompas op mijn levenspad. Het is een geschenk voor wie het lichaam begrijpt.