vrijdag, januari 27, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsVRAAG NAAR GRATIS OPENBAAR VERVOER IS GROOT

VRAAG NAAR GRATIS OPENBAAR VERVOER IS GROOT

De plenaire vergadering van de eilandregering heeft op maandag 23 augustus een motie van de Coalición Canaria goedgekeurd om bij de centrale regering aan te dringen op een korting van 100% voor iedereen die de trein of tram op Tenerife gebruikt om zich te verplaatsen. 
Vanaf 1 september 2022 wordt reeds een korting van 50% toegepast op de tarieven voor personen die regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer, zowel op de bussen als op de trams van het overheidsbedrijf Titsa. Dat kan HIER gelezen worden.

De motie werd niet gesteund door de socialistische partij PSOE en de liberale partij Ciudadanos (Cs). De Cabildo of eilandregering voert aan dat de lokale overheid niet kan instaan om deze extra service aan te bieden, maar heeft wel beloofd om de verlaagde tarieven (-34%) te behouden na 1 januari 2023. De korting van 50% – een subsidie ter waarde van vijftig procent – die door de nationale Spaanse regering wordt gegeven vanaf 1 september 2022 – zou wel eens kunnen vervallen op 1 januari 2023.

Politieke verschillen

Omdat de uitgestoken financiële hand van de nationale overheid slechts vier maanden duurt, werd een motie goedgekeurd die was ingediend door Coalición Canaria, met amendementen van zowel de Partido Popular als van Sí Podemos. De socialisten, gesteund door de liberalen namen een ander standpunt in en noemden de aangebrachte argumenten bevooroordeeld, irrelevant en belachelijk, dixit Javier Rodríguez Medina.

Tegenstanders

Ciudadanos, de partner van de PSOE in de instelling, wees erop dat de formule die over enkele dagen zal worden toegepast een vluchtige maatregel is die volledig past in de marketingstrategie van Premier Sánchez. Voor de liberalen is niet zozeer de korting van belang, maar wel de duurtijd. Permanent in plaats van vier maanden zou duidelijker zijn geweest voor de bevolking.

Voorstanders

Sí Podemos, een regeringspartij steunt de motie maar vindt dat de openbare dienstverplichting voor het luchtvervoer moet worden in rekening gebracht.
Eilandbewoners kunnen niet reizen naar familie wegens de hoge kosten van de vliegtarieven. De partij staat voor het uitbreiden van het openbaar vervoer op Tenerife.

Félix Fariña, woordvoerder van de indienende fractie, verklaart dat het de bedoeling is om de bevolking van Tenerife dezelfde garanties en dezelfde rechten aan te bieden als alle andere Spanjaarden. Hij wijs er ook op dat het voor veel kwetsbare gezinnen gemakkelijker zou zijn om het schooljaar aan te vangen, als de korting van 100% zou worden gerealiseerd, 

De Partido Popular is principieel akkoord met de motie en zegt dat de differentiatie van kortingen op het openbaar vervoer een nieuwe verontwaardiging van Sánchez voor de Canarische Eilanden en een kaakslag is voor Tenerife in het bijzonder. 

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

OUD EN VOL VERLANGEN

OSCILLEREND TOERISME

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES