woensdag, april 17, 2024
HomeBlogNieuwsVOORSPOEDIGE ZOMER IN ZICHT
spot_img

VOORSPOEDIGE ZOMER IN ZICHT

De aankomende zomer ziet er zonnig en gezond uit voor het toerisme op de Canarische Eilanden door de sterke groei van het aantal vliegtuigverbindingen. Het aantal luchtverbindingen van vorig jaar wordt geconsolideerd en voor 2023 komen er 122 vluchten vanaf bestemmingen uit 28 verschillende landen die wekelijks zorgen voor 1.929 vluchten. Dat is 196 vluchten per week meer dan in 2019, het jaar vóór de coronapandemie. Dit maakte de minister van Toerisme, Industrie en Handel van de Canarische regering, Yaiza Castilla, bekend op de tweede dag van de internationale toerismebeurs Fitur in Madrid.

Van april tot oktober 2023 worden de eilanden verbonden met 122 steden, dat is slechts één buitenlands vertrekpunt meer dan in 2019. Dat komt omdat bestemmingen kunnen variëren als gevolg van de oorlog in Oost-Europa. Locaties die dicht bij het conflict liggen, zoals een aantal steden in Polen, Duitsland, zelfs in Rusland en al helemaal niet uit Oekraïne, kunnen geen vaste vliegtuigverbindingen aanbieden wegens de onstabiliteit in het gebied.

Investeren rendeert

De grote vooruitgang komt door de diversificatie van de markten, niet alleen met Italië en Frankrijk, maar ook met de opname van IJsland, Slowakije en de Verenigde Staten als vertrekpunt voor een reis naar de Canarische archipel. In 2022 heeft het toerisme van de Canarische Eilanden 1,985 miljoen geïnvesteerd in promotie en reclame, 119% meer dan in 2021. 

De delegatie van Toerisme van de Canarische Eilanden had tijdens Fitur ontmoetingen met vertegenwoordigers van onder meer Iberia Express, Booking, Lufthansa, eDreams, Air Europa, TUI, easyJet, Ryanair, Eurowings, Jet2, Vueling en Expedia.

Strategie en milieu

In alle ontmoetingen en vergaderingen werden duurzaamheid en de vermindering van de CO2-uitstoot als een belangrijk punt behandeld. Daarnaast werd ook de passagiersstrategie uiteengezet en hoe het aanbod van de bestemming kan verbeterd worden door te leunen op Canarische organisaties, belevingen en evenementen van toeristisch, sportief, cultureel, gastronomisch, recreatief, professioneel en academisch belang. 

Vliegtuimaatschappijen

Iberia Express richt zich op vluchten met Madrid, waar haar hub is gevestigd. 
Lufthansa vliegt naar de Canarische Eilanden vanuit Frankfurt en München (Duitsland), routes die in de toekomst uitsluitend zullen worden geëxploiteerd door EW Discover, de nieuwe luchtvaartmaatschappij van de groep voor vakantieverkeer. 

Air Europa heeft onlangs verklaard om Scandinavische landen met Spanje te verbinden, aangezien zij reeds charters naar andere bestemmingen verzorgen en vertrouwd zijn met de routes. 

TUI heeft 82 routes naar 5 eilanden (Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife Zuid en La Palma), die een verbinding maken met 7 Europese landen en wordt geëxploiteerd door 5 luchtvaartmaatschappijen, namelijk TUI fly (België), TUI fly (Nederland), TUI fly (Deutschland), TUI fly Nordic (Zweden), TUI Airways (Verenigd Koninkrijk) en Corsair International (Frankrijk).

Ryanair is met 4,5 miljoen vliegtuigstoelen per jaar nog steeds de belangrijkste vliegtuigmaatschappij op de Canarische Eilanden. Zij hebben momenteel hun meest uitgebreide schema sinds hun aanwezigheid op de eilanden en zullen vanaf deze zomer opnieuw bases openen op Lanzarote en Tenerife Zuid, met 4 vliegtuigen en 6 nieuwe routes. 

EasyJet, met touroperator easyJet Holidays, vliegt vanuit 6 Europese landen naar de Canarische Eilanden over 39 vliegtuigroutes.

Eurowings (Lufthansa Group) vliegt vanaf Duitsland, met uitzondering van Frankfurt en München, die door het Lufthansa/Eurowings Discover worden geëxploiteerd. 

Jet2.com met touroperator Jet2 Holidays, is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk en vliegt 40 verbindingen naar de Canarische Eilanden vanaf 10 luchthavens .

Vueling is met 2,3 miljoen aankomsten per jaar de tweede grootste maatschappij, achter Ryanair. Zij vliegt voornamelijk vanaf het vasteland naar de eilanden, hoewel zij ook internationale routes heeft zoals Amsterdam, Parijs, Kopenhagen en Billund (Denemarken). 

Wizz Air bezit een dominante positie in Oost-Europa en wint steeds meer terrein in Centraal-Europese landen en in het Verenigd Koninkrijk, met talrijke nieuwe bases. 

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

GOEDE RESTAURANTS

HOPELOOS VERLIEFD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WAT IS EEN CALIMA?

ZONNECRÈME VERPLICHT

spot_img