dinsdag, april 16, 2024
HomeBlogNieuwsVOORDRACHTEN OVER TENERIFE
spot_img

VOORDRACHTEN OVER TENERIFE

Sedert de publicatie van mijn eerste boek ‘ALLES OVER TENERIFE’ was het duidelijk dat er nood was aan informatiedeling over Tenerife. In maart 2017, bij de boekvoorstelling werd ik de vraag gesteld of ik geen lezingen wou geven over Tenerife, het eiland dat iedereen aangestipt als favoriete eiland. En zo geschiedde … de voordrachten over Tenerife werden een populair evenement die elke maand werd georganiseerd. 

Elke maand, elke tweede zaterdag van elf tot één werd mijn agenda als dusdanig ingekleurd. Na de verschijning van het tweede boek ‘Tenerife, zoveel meer!’ in 2022 – De Geschiedenis van Ten Bel was hors catégorie (2019) – werden de lezingen voordrachten genoemd en werd het accent gelegd op het interactief karakter ervan. Iedereen die aanwezig is kan vragen stellen, ad libitum en ad fundum, en dat betekende een meerwaarde voor de toehoorders. Die ene vraag waar men nooit een antwoord op kreeg, werd nu wel beantwoord, onder de opschortende voorwaarde dat ik de kennis bezat om het antwoord te formuleren.

Onderwerpen

Het zevende seizoen is van van start gegaan op 9 september 2023 – en we gaan verder op hetzelfde elan. Andermaal richt ik mijn pijlen naar een gezond, ontspannend en veilig verblijf op Tenerife in alle facetten die daarmee samengaan. Cultuur, tradities, gastronomie, geologie, orografie, evenementen, klimaat, oceanografie en nog veel meer. 
De voordracht wordt gecatalogeerd onder de noemer ‘interactief’. Dat wil zeggen dat de toehoorders actief kunnen deelnemen aan de voordracht. Wie een vraag stelt, verdient een antwoord en daarmee zijn reeds veel toehoorders tevreden huiswaarts gekeerd. 

Met zicht over de oceaan

Omdat er zoveel variëteit is op Tenerife, moet je 100 jaar worden om alles zelf te ontdekken. Om dat te omzeilen worden deze twee uren durende interactieve voordrachten georganiseerd waardoor de onwetendheid wordt gesust.
Voordrachten over Tenerife zijn gezellig, kleinschalig en familiair op een leuke plaats met zicht op zee. De ingang is gratis en bovendien wordt iedere aanwezige een glaasje cava aangeboden door Westhaven Bay.

Één keer per maand

De voordrachten gaan door, één keer per kalendermaand. Dit is het uitgelezen moment om vragen te stellen en Guy Devos, auteur van diverse boeken over Tenerife, aan de tand te voelen over Tenerife. 

Wie reeds een boek in zijn bezit heeft, kan het laten signeren. Wie een boek wil aanschaffen kan dat vóór of na de voordracht, uiteraard gesigneerd.

De voordrachten gaan door in Westhaven Bay – Calle de la Te, 45 in Costa del Silencio (Las Galletas) van 11.00 tot 13.00 uur lokale tijd. 
Let wel: voordracht gaat door van 11.00 tot 13.00 uur lokale tijd. Indien uw telefoon of tablet niet is ingesteld op de juiste tijdzone kan er een andere tijd verschijnen in de aankondiging van het evenement.


Niet meer op zaterdag, wel op woensdag

Door het feit ik plaats moet maken op zaterdag voor de opnames van het radioprogramma ¡Hola Tenerife! op FM Goud Tenerife verhuis ik naar de tweede woensdag van elke maand. De eerstvolgende voordracht gaat door op woensdag 13 december 2023.

Tot nog toe voorziene data gedurende het winterseizoen 2023-2024:
Woensdag 13 december 2023
Woensdag 10 januari 2024
Woensdag 14 februari 2024
Woensdag13 maart 2024
Woensdag 10 april 2024
Woensdag 8 mei 2024

Reserveren is niet verplicht. De deuren staan wijdopen en daardoor is de toegang vrij. Elke aanwezige wordt een glaasje kava aangeboden door Westhaven Bay.

Wie een voordracht wil organiseren voor een beperkt aantal mensen op een andere locatie kan dat eenvoudig aanvragen op 0034 699 980 619.

Westhaven Bay ligt in Arona, Calle de la Te, 45 in Costa del Silencio (Las Galletas)

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

OUD EN VOL VERLANGEN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img