zondag, januari 23, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsVOLDOENDE VLUCHTEN, MAAR …

VOLDOENDE VLUCHTEN, MAAR …

Het aanbod van het aantal vliegtuigstoelen om deze zomer – juli, augustus en september – naar de Canarische Eilanden te reizen, ligt slechts 4,9% lager dan in de zomer van 2019. Dat aantal stemt echter niet overeen met het vertrouwen in een spoedig herstel van de toeristische activiteit. Luchtvaartmaatschappijen leveren een overaanbod om op elke eventualiteit voorbereid te zijn. Ze weten nu al dat een deel van de geplande vluchten niet zal plaatsvinden.

De huidige beschikbaarheid van het aantal vliegtuigplaatsen wordt geschat op 4,13 miljoen. Twee jaar geleden, toen corona zich nog niet had laten zien, waren het er 4,34 miljoen of slechts 213.609 meer dan nu.
Het aanbod van het aantal vliegtuigstoelen op vluchten tussen de Canarische archipel en het Iberisch schiereiland wordt in overschot aangeboden en ligt 5,3% of 77.861 hoger dan twee jaar geleden.
De verbindingen met het buitenland bieden 10,1% minder zitplaatsen dan toen. Dit strookt ook niet met wat er op dit moment gebeurt en is zeker niet in verhouding met de visie van het Canarische Ministerie van Toerisme, dat de lat heeft gelegd op het terugwinnen van 70 tot 80% van het aantal bezoekende toeristen in het tweede jaargedeelte.

Waarom dan dit overaanbod? Dit duidt op het vertrouwen dat de luchtvaartsector heeft in de bestemmingen. Maar ook omdat vliegtuigen aan de grond houden een erg dure zaak is in verband met de onderhouds- en parkeerkosten, zonder dat er ook maar één euro binnenkomt.
De voornaamste luchtvaartmaatschappijen die op de Canarische landen vliegen, zoals Iberia, Air Europa, Vueling, TUI Jet2 en Ryanair kunnen zich niet neerleggen bij minder vliegactiviteit, zelfs niet als wanneer men weet dat er minder passagiers zullen worden vervoerd.

Het overheidsbedrijf Promotour, dat belast is met de promotie van de Canarische Eilanden als vakantiebestemming, heeft verschillende pogingen ondernomen om het toerisme opnieuw aan te zwengelen. Tevergeefs. De coronapandemie heeft de campagnes tot op vandaag gekelderd. Niettegenstaande de goede vooruitgang van de vaccinaties kan er op korte termijn niet gezorgd worden voor hetzelfde aantal toeristen die twee jaar geleden naar de archipel afreisde.

De voorzitter van de Asociación de Líneas Aéreas (ALA), Javier Gándara, herinnert eraan dat het toerismeherstel van 75% in de voorbije lente, niet eens 40% vervoerscapaciteit haalde.

Er is nog een andere, niet onbelangrijke factor, die voor het overaanbod zorgt. Operationele cashflow: de noodzaak die luchtvaartmaatschappijen hebben om constante bron van inkomen te hebben. Zij bieden tickets te koop aan, volgen nauwlettend de boekingen en annuleren de vluchten als er te weinig vraag is. Daarna zetten de maatschappijen in op omboekingen en op voldoende activiteit die het geld zal genereren om de terugbetalingen uit te voeren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GRATIS UPDATE

WACHTDIENST APOTHEKEN