zaterdag, februari 24, 2024
HomeBlogNieuwsVLUCHTVERKEER OP GOEDE VRIJDAG
spot_img

VLUCHTVERKEER OP GOEDE VRIJDAG

Na een periode van twee jaar waarin het COVID-19-virus iedereen thuishield is 2022 het jaar van de heropleving en wordt het aangenomen als de postcoronaperiode bij uitstek, alhoewel het virus niet helemaal is verdwenen. De paasvakantie is een moment waarin de winter in Europa even wordt vergeten. Velen trekken er op uit naar warmere en meer zonnige vakantiebestemmingen, en daardoor staan de Canarische Eilanden hoog in de lijst van de aankomende en vertrekkende vluchten.

Gedurende deze periode is de vrijdag voor Pasen, Viernes Santo, een topper voor het vliegverkeer. De zeven internationale luchthaven hebben op Goede Vrijdag, 15 april, in totaal 879 vluchten genoteerd, waarvan uitvoeren 487 binnenlandse en 392 internationale. Dat zijn 34 vluchten of 3,7 procent minder dan op dezelfde dag in 2019, het jaar vóór de COVID-19-pandemie. Toen waren er 913.
Als we dit cijfergegeven vergelijken met de vliegbewegingen in 2021, betekent dit een stijging met bijna 132 procent. Volgens de gegevens die werden bekendgemaakt door Aena werden er 379 vluchten uitgevoerd in het coronajaar 2021 van en naar de acht internationale luchthavens op de Canarische Eilanden.

Luchthavens

De luchthaven van Gran Canaria (GCCC) was de toploper – de luchthaven beschikt over twee pistes – en haalde de meeste vluchten binnen: 234, waarvan 142 binnenlandse en 92 internationale. Op de tweede plaats staat de luchthaven van Tenerife Zuid (GCTF) met 212 vluchten (19 binnenlandse en 193 internationale), gevolgd door de luchthaven van Tenerife Noord (GCXO) met 156 vluchten tussen de eilanden en met het Siberisch schiereiland

De luchthaven van Lanzarote voerde 128 vluchten uit, waarvan 64 binnenlandse en 64 internationale. Fuerteventura (GCFV) schreef 93 vluchten op haar naam, waarvan 52 binnenlandse en 41 internationale en La Palma (GCLP) deed het met 38 verbindingen, waarvan 36 binnenlandse en 2 internationale vluchten. El Hierro (GCHI) telde 14 vluchten, alle binnenlandse en La Gomera (GCGM) moest zich tevredenstellen met vier binnenlandse vluchten.
La Graciosa is het enige bewoond eiland dat niet over een vliegveld aanwezig is, daarom komt als dusdanig niet in deze statistieken voor.

TERUG NAAR STARTSCHERM

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img