donderdag, april 18, 2024
HomeBlogNieuwsVLUCHTEN UIT NEW YORK EN CANADA
spot_img

VLUCHTEN UIT NEW YORK EN CANADA

Op 9 juni 2023 is de directe vliegtuigverbinding tussen Tenerife en de Verenigde Staten, na het succes van vorig jaar, opnieuw van start gegaan. Om van de States naar het grootste der Canarische Eilanden te reizen moet je in principe een overstap maken in een Europese luchthaven, zoals bijvoorbeeld Madrid, Barcelona, Lissabon. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden deze vluchten aan, maar geen enkele vliegt rechtstreeks tussen de twee locaties. De uitzondering bevestigt, ook hier, de regel.

Op 9 juni was het dan zover. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines voorziet voor de komende vier maanden in totaal 13.400 stoelen op haar rechtstreekse vlucht tussen Newmark Liberty Airport en Tenerife Sur. De vluchten gaan door tot 27 september, daarna is er de winterstop.

New York – Tenerife

De verbinding vanaf de luchthaven van Newark Airport wordt drie keer per week in beide richtingen gevlogen in beide richtingen. Op dinsdag, donderdag en zaterdag vertrekt de vlucht vanuit de VS en op woensdag, vrijdag en zondag vanaf het eiland. De vlucht duurt zes uur en vijftig minuten en wordt uitgevoerd met een Boeing 757-200 waarin 169 zitplaatsen zijn voorzien. Zestien passagiers reizen in Polaris Lounch Class en 153 in Economy Class. 

Na het succes van het vorig zomerseizoen, waarin bijna 90 procent van de passagierszetels bezet waren is het zomerseizoen 2023 een tweede testcase om bij goede resultaten, de vluchten aan te bieden gedurende een volledig jaar. New York is dé draaischijf van het vliegtoerisme aan de oostkust van de Verenigde Staten en een belangrijk internationaal knooppunt voor luchtverkeer.

Andere toeristische markten

Daarenboven wordt er in de komende weken een nieuwe rechtstreekse vlucht vanuit Noord-Amerika aangekondigd die vanaf de oostkust van Canada naar Tenerife zal vliegen, een nieuwe luchtbrug waaraan Turismo de Tenerife de afgelopen maanden heeft gewerkt. Om nog andere markten te bereiken plant de overheid, met de hulp van Turespaña, handelsbeurzen in Korea en India, terwijl de toeristische opmars vanuit het Midden-Oosten blijft bestendigen.

Vorig jaar kwamen in totaal 26.507 Noord-Amerikaanse toeristen naar Tenerife, 55% meer dan in 2019, het jaar vóór de coronapandemie. Deze cijfers zijn grotendeels te danken aan de rechtstreekse vlucht van United Airlines van juni tot september. Ook in 2023 blijft het groeitempo – tot 9 juni – gehandhaafd, met een totaal van 11.138 reizigers die in de eerste vier maanden van het jaar vanuit de Verenigde Staten op Tenerife aankwamen. 

Uit Canada kwamen er tussen januari en april in 2.307 naar Tenerife, bijna 75 procent meer dan dezelfde periode in 2022. Alle trans-Atlantische vluchten kwamen aan na een tussenstop in Madrid, Londen, Lissabon of Casablanca.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIDEO VLINDERTUIN TENERIFE

MIJN DAG

EEN SMAKELIJK TRIO

spot_img