vrijdag, april 19, 2024
HomeBlogNieuwsVLIEGEN EN ALCOHOL
spot_img

VLIEGEN EN ALCOHOL

Vliegtuigmaatschappijen worden geconfronteerd met incidenten die gerelateerd zijn aan alcohol. Iedereen weet dat op vakantie vertrekken, de geest en het lichaam in een modus geplaatst worden waarin de remmen helemaal worden gelost. Als daarbij alcohol is betrokken, is het gedrag niet alleen storend, maar kan er agressiviteit ontstaan die de onveiligheid bewerkstelligt voor de bemanning en voor de medepassagiers.

Het is belangrijk dat reizigers verantwoordelijk omgaan met alcohol en zich bewust zijn van de mogelijke gevolgen van (overmatig) drinken tijdens het reizen per vliegtuig. Het is altijd raadzaam om matig te drinken, voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven en rekening te houden met het welzijn en de veiligheid van medepassagiers en de bemanning aan boord.

Gezondheid

Door het feit dat de lucht in een vliegtuig op grote hoogte ijler is en de luchtcirculatie is beperkt, kan dit leiden tot een verhoogd effect van alcohol in het lichaam. Zelfs een kleine hoeveelheid alcohol kan sneller intoxiceren dan op de grond en leiden tot verminderde cognitieve en fysieke functies.

Vliegen kan uitdroging veroorzaken, omdat de lucht in de cabine meestal droger is dan normaal. Alcohol werkt dehydraterend en kan bijdragen tot een snellere uitdroging tijdens de vlucht. Dit kan leiden tot ongemak, vermoeidheid en in sommige gevallen tot gezondheidsproblemen.

Gevaarlijke toestanden

Alcohol kan het gedrag van mensen beïnvloeden en hun zelfbeoordelingsvermogen en controle verminderen. Dit kan problematisch zijn in de beperkte en gecontroleerde omgeving van een vliegtuig. Dit kan mogelijks leiden tot verstoringen van de orde, ongepast gedrag of zelfs potentieel gevaarlijke situaties.

Het drinken van overmatige hoeveelheden alcohol kan de reactietijden en het beoordelingsvermogen van passagiers vertragen, wat van invloed kan zijn op hun vermogen om snel en adequaat te reageren in noodsituaties, zoals een evacuatie of turbulentie.

Om deze redenen hebben luchtvaartmaatschappijen regels en beperkingen met betrekking tot het consumeren van alcohol aan boord. Ze kunnen de verkoop van alcohol beperken, de hoeveelheid alcohol die een individu kan consumeren controleren of zelfs het serveren van alcohol volledig verbieden. Deze maatregelen zijn bedoeld om de veiligheid en het comfort van alle passagiers aan boord te waarborgen.

Ryanair

Ryanair stuurde, volgens de Liverpool Echo, Idealista en Tourinews, een bericht naar haar reizigers waarin stond vermeld dat klanten geen alcohol mogen meenemen aan boord en dat alle handbagage zal worden gecontroleerd bij de boarding gates. Alle alcoholische dranken die in luchthavenwinkels of elders zijn gekocht, moeten zorgvuldig worden verpakt, worden aan de gate gelabeld en gratis in het ruim van het vliegtuig worden geplaatst.

Nadat de inhoud van de e-mail in de Britse media en vervolgens in de Spaanse media was verschenen, werd Ryanair om een reactie gevraagd. Hoewel de luchtvaartmaatschappij niet heeft ontkend dat het bericht naar de passagiers is gestuurd, heeft ze toelichting gegeven die wezenlijk in tegenspraak is met de inhoud van de e-mail die de Britse kranten hebben gepubliceerd.

Waar of niet waar?

Ryanair verbiedt of confisqueert geen belastingvrije alcohol bij de boarding gates. Volgens de algemene voorwaarden van Ryanair mogen passagiers belastingvrije alcohol meenemen aan boord, maar mogen ze deze tijdens de vlucht niet nuttigen. Dit is duidelijk iets anders dan wat in de media verscheen.

De luchtvaartmaatschappij heeft drie stappen gezet: een e-mail waarin het verbod op het meenemen van alcohol aan boord wordt aangekondigd, een verduidelijking waarin wordt uitgelegd dat het verbod geldt voor consumptie en niet voor het meenemen, en tot slot een nieuwe verduidelijking waarin alles een suggestie (!!!, red.) blijft. 
Er is geen enkele melding gekend van gevallen waarin reizigers alcoholische producten moesten afgeven bij de boarding gate vooraleer in te stappen in een toestel van Ryanair.

TERUG NAAR STARTSCHERM


Geïnteresseerd in Tenerife? Word dan lid van de grootste Tenerife-familie
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het nieuws op Tenerife. 
Vul hieronder uw voornaam en een geldig e-mailadres in. Klik daarna op Abonneren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img