woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsVLIEGAANBOD NAAR TENERIFE WORDT VERGROOT

VLIEGAANBOD NAAR TENERIFE WORDT VERGROOT

Pedro Martín, voorzitter van de eilandregering is verheugd over de komst van de luchtvaartmaatschappij Air France die zal zorgen voor nieuwe vliegverbindingen naar Tenerife. De eerste vlucht van de Franse nationale luchtvaartmaatschappij verbindt vanaf 1 november Tenerife Zuid met Parijs-Charles de Gaulle. Dat betekent dat het aanbod van vliegtuigzetels vanaf het buitenland gevoelig wordt uitgebreid. Ook het aantal luchtvaartmaatschappijen dat zal zorgen voor een winterseizoen met meer toeristen wordt uitgebreid.

De integratie van Air France, die instaat voor de nieuwe vliegroute tussen Tenerife Sur en Paris Charles de Gaulle zal, naast de verhoging van de frequenties van British Airways en Scandinavian Airlines vanuit het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, zorgen voor een grotere toestroom van bezoekers met een middelhoge koopkracht. Daar vaart iedereen goed bij; de lokale handelaar, de toeristische economie en de staatskas.

Hij voegt eraan toe dat “het feit dat flag carriers – de belangrijkste in elk land – zoals Air France tot onze markt toetreden, of dat British Airways zijn connectiviteit verhoogt, ons een ‘plus’ geeft in onze doelstelling om ook het aantal business class passagiers dat voor plezier of zaken naar onze bestemming reist, te verhogen, en dus ook een positieve invloed heeft op de bestedingen op de bestemming”.

Martín benadrukt dat de luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines System (SAS) vanaf 30 oktober vanaf Stockholm rechtstreeks op Tenerife zal vliegen. Dit aanbod komt boven op de reeds bestaande route met Kopenhagen.
Ook TAP (Portugal), Aeroflot (Rusland) en Brussel Airlines (België) zullen het komend winterseizoen op het grootste der Canarische Eilanden blijven vliegen.

Om tot een goed resultaat te komen werd er intensief gecommuniceerd en onderhandeld met de vertegenwoordigers van verschillende luchtvaartmaatschappijen en touroperators.
Als alles volgens plan verloopt wordt het eiland geconsolideerd als veilige bestemming na een lange coronapandemie.

Volgens de gegevens waarover Toerisme van Tenerife beschikt, heeft het eiland voor de winter 2021-2022 een verwachte luchtcapaciteit van meer dan 3,4 miljoen stoelen, 2% meer dan in hetzelfde seizoen twee jaar geleden. Een relevant cijfer als je bedenkt dat 2019 een absoluut recordjaar was in het aantal toeristen dat afreisde naar Tenerife. In dat jaar verbleven er meer dan 6 miljoen mensen in gereguleerde etablissementen.

Martín benadrukt dat de intensieve werkzaamheden van de afgelopen anderhalf jaar resulteren in een aanzienlijke toename van de luchtcapaciteit in vergelijking met de pre-coronatijdperk. In Frankrijk is er een opmerkelijke verbetering waar te nemen ten opzichte van de winterperiode vóór de pandemie met een stijging van 10,4% geboekte zitplaatsen.

Op dezelfde manier is Tenerife er ook in geslaagd om de luchtcapaciteit met het Verenigd Koninkrijk te verhogen met 7,4% in vergelijking met de winter vóór de pandemie. Met Duitsland is de verhoging 4,5% ten opzichte van de winter 2019-2020.

Volgens de gegevens waarover Tenerife Tourism beschikt, verhoogt naast het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk ook de instroom van toeristen uit Tsjechië, Hongarije, IJsland, Italië, Luxemburg, Marokko, Polen, Roemenië en Zwitserland.
Finland, Noorwegen en Marokko nemen de komende winterperiode opnieuw de draad op, na de depressie als gevolg van de coronapandemie. Rusland en Denemarken zijn deze zomer al gestart met de vluchten naar Tenerife.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERBODEN VOOR JONGEREN

TENERIFE… ¡Ya voy!

GELUK OP EEN EILAND

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

WAAR EEN WIL IS

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES