dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogNieuwsVILAFLOR ZONDER BESMETTING
spot_img

VILAFLOR ZONDER BESMETTING

Vilaflor de Chasna is de enige gemeente op Tenerife waar zich geen enkel geval van coronavirusinfectie heeft voorgedaan.
Lege straten vertellen het verhaal van de kleinste gemeente op Tenerife. Dit lieftallig oord is een oase in deze coronapandemie, vergeleken met alle andere gemeenten op het eiland. De gewetensvolle burgers van Vilaflor de Chasna hebben een mijlpaal bereikt die slechts in elf andere gemeenten op alle Canarische Eilanden samen, is behaald. Sars-CoV-2 is niet doorgedrongen waardoor iedereen, jong en oud, veilig en gezond zijn en geen slachtoffer zijn van een grillig en gevaarlijk virus.

Het COVID-19-virus is sinds begin dit jaar ongecontroleerd de Canarische Eilanden binnengekomen. Beetje bij beetje zijn de muren van elke gemeente gevallen tegenover de meedogenloze opmars van een nieuw onbekend virus.
Maar het kleine stadje Vilaflor, met iets meer dan 1.600 inwoners (0,1% van de totale Canarische bevolking), ontsnapt aan de gevolgen van de besmettingen op een hoogte van ruim 1.400 meter.
Vilaflor de Chasna is de hoogstgelegen gemeente van Spanje waar buiten gezonde lucht ook rust wordt ingeademd en vooral is gekend onder de noemer ‘stille gemeente’.

De stilte is zo diep dat elk geluid een weerklank vindt in de omringende bergen. Sommige huizen staan leeg omdat de gemeente in 10 jaar tijd ongeveer 10% van haar bevolking heeft verloren. De meeste mensen die er wonen zijn ouderen, en die zorgen bijzonder goed voor zichzelf.
Elke inwoner past de coronamaatregelen nauwlettend toe en in deze pandemische omstandigheden is dit gedrag onberispelijk. Dat kunnen we zelf opmerken op de Plaza Doctor Perez Caceres, waar inwoners een ommetje maken, met de hond gaan wandelen, gaan winkelen of binnenstappen in Restaurante Hermano Pedro. Allen hebben ze een mondkapje op, ook al is er geen enkele besmetting.

Burgemeester, Agustina Beltrán, benadrukt de voorbeeldige naleving van de maatregelen. Bedrijven in de gemeente, restaurants, bars, hotels en winkeliers weten bezoekers te verwelkomen met dezelfde gastvrijheid als voorheen, maar in alle veiligheid. Ook de kinderen hebben dezelfde instelling en houden zich aan de afstandsregels, ook op school.
Er is echter geen enkele wetenschappelijke verklaring waarom een kleine gemeente als Vilaflor de Chasna COVID-vrij is.

Een belangrijke economische motor van Vilaflor de Chasna is de druiventeelt. De wijnen hebben een superieure kwaliteit vanwege de hoogte en de klimatologische omstandigheden waar de druiven groeien.
Naast de wijngaarden is de gemeente ook afhankelijk van het toerisme en de hoop is groot dat het winterseizoen meer toeristen naar Tenerife zal brengen. Na een atypische zomer zou dit ook voor de lokale handelaars een opsteker zijn.

Maar Chasneros klagen niet snel, ze zijn geduldig. Ze kruisen de vingers en kijken vol verwachting naar de nabije toekomst. Vooral nu Duitse en Engelse toeristen groen licht hebben gekregen om naar de Canarische Eilanden af te reizen.

Maar ze verbergen de angst niet. De komst van meer bezoekers houdt een risico in. Elke toerist moet de aanbevelingen en beperkingen, die de Canarische regering heeft uitgevaardigd, volgen. Daarin zal de verantwoordelijkheid en de burgerzin van de inwoners een grote rol spelen. Vilaflor moet een virusvrije gemeente blijven.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

SCHRIJF IK PALM-MAR CORRECT?

GELUK OP EEN EILAND

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img