donderdag, juni 24, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsVIER HOTELS EN 3.000 BEDDEN IN ARICO?

VIER HOTELS EN 3.000 BEDDEN IN ARICO?

Punta de Abona, de rotsachtige landtong tussen Abades en Porís de Abona krijgt een ander uitzicht want het Romeinse bedrijf Playa de Arico S.A. die eigenaar is van de grond, wil op het 1,7 miljoen vierkante meter grote terrein vier vijfsterrenhotels bouwen. De complexen die worden geïntegreerd in een botanische tuin en in een milieupark hebben een kostenplaatje van ruim 300 miljoen euro, maar zullen ook aan 1.550 mensen werk leveren.
Vooraleer de werken kunnen starten moet de Canarische regering het milieueffectrapport nog afleveren en daar dringt de ontwikkelaar reeds anderhalf jaar op aan.

‘Het project wordt momenteel door het betrokken ministerie geëvalueerd en ik kan u garanderen dat wij deze opdracht minutieus en objectief zullen uitvoeren.’ Deze woorden werden uitgesproken door José Antonio Valbuena, Minister van Ecologische Transitie en Territoriale Planning van de Canarische regering op 5 februari 2020. Twee weken eerder, na de presentatie van het toeristisch complex Punta de Abona door de initiatiefnemers, liet hij zich ontvallen dat ‘dit een onvoorzichtig bouwproject was’!

Sindsdien is er weinig (of niets) bekend over het project dat een investering vergt van meer dan 300 miljoen euro en dat Arico zal voorzien van 3.000 toeristische bedden verdeeld over vier vijfsterrenhotels. De realisatie zal 1.550 directe banen zal opleveren en een paar honderd indirecte. Goed nieuws voor de lokale bevolking want 60% van de arbeidskrachten wordt hen aangeboden.
De totale oppervlakte van 1.700.000 vierkante meter zal onderverdeeld worden in 300.000 m² (17%) voor hotelgebruik, meer dan 400.000 m² voor een kustpromenade; 560.000 vierkante meter zal worden gebruikt voor een milieuherstelgebied en nog eens 50.000 m² zal worden gebruikt voor openbare pleinen en parken, alsmede voor commerciële en recreatieve voorzieningen.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van de projectontwikkelaar Playa de Arico S. A., Alessandro Cortesi, heeft benadrukt dat het bedrijf nog steeds wacht op signalen van de overheidsadministraties. Het doel was in 2019 het administratieve proces af te ronden om na de zomer met de werkzaamheden te beginnen.
Maar toen kwam COVID-19.

In de voorbije week werd Minister José Antonio Valbuena ondervraagd over dit project. Hij koos ervoor om zich niet uit te spreken om de ontwikkeling van het bouwproject niet te dwarsbomen. Terwijl het desbetreffend ministerie het bouwproject verder onderzoekt, blijft de gemeentelijke overheid van Arico daardoor ook op zijn honger zitten.

Een dubbeltje op zijn kant? Wie zal het zeggen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

VLIEGEN NAAR TENERIFE

HOPELOOS VERLIEFD

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES