maandag, juli 22, 2024
HomeBlogVIDEO ZEEZWEMBADEN
SEB LEESON LEGAL GROUP

VIDEO ZEEZWEMBADEN

Zeezwembaden horen thuis in de zee en zijn al dan niet gescheiden door riffen en rotsmassa’s. Sommige natuurlijke barrières werden uitgebreid, verstevigd en toegankelijk gemaakt en nog andere werden door mensenhanden in elkaar geknutseld.

We gaan er van uit dat zeezwembaden natuurlijk gevormde plassen zijn aan de kusten waarbij het zeewater door de golfvorming en de natuurlijke stroming van eb en vloed zorgt voor spoeling en verversing van deze lokale zwemwateren.
Een aantal van deze zoutwaterplassen is door de mens aangelegd. Daarbij denken wij spontaan aan het Lago Mártianez in Puerto de la Cruz dat ontworpen is door Cesar Manrique en aan het Parque Marítimo in Santa Cruz waar de natuurlijke omgeving werd omgevormd tot een aantrekkelijk toeristische ontspanningsplaatsen.
Een tweede soort zeezwembaden werd aangepast en vooral toegankelijk gemaakt voor toerist en resident. Daarbij is rekening gehouden met de veiligheid want zeedeining is een gevaarlijke klant. Voorbeelden daarvan zijn het natuurzwembad van Bajamar, Punta de Hidalgo en El Caletón in Garachico waarvan je hieronder een filmpje kunt bekijken.
De meest ruwe, onvervalste en ook de gevaarlijkste zwemplaatsen zijn deze die spontaan zijn ontstaan en onaangetast in grillige vormen de oceaan afboorden. Typisch voorbeeld daarvan is het Charco de la Laja in San Juan de la Rambla.
Zeezwembaden vind je overal op Tenerife maar in het noorden zijn er wel meer dan ik het zuiden. Hierbij nog deze boodschap: ga nooit zwemmen of baden in zeezwembaden bij ruwe zee en waarbij hoge golven (mar de fondo) met kracht de zwembaden overspoelen. Levensgevaarlijk, dat kun je lezen in het artikel VERDRINKINGEN en in VERDRINKINGEN ANNO 2019

Video:lafurnia.com
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

ZWEMBADGENOEGENS

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VIA ANNEMIE

GEVAARLIJKE VIS

SEB LEESON LEGAL GROUP