maandag, juli 15, 2024
HomeBlogVIDEO RACECIRCUIT
SEB LEESON LEGAL GROUP

VIDEO RACECIRCUIT

Wat meer dan veertig jaar geleden een idee was wordt binnen een paar jaar werkelijkheid.
Op het grondgebied van Atogo in Granadilla de Abona komt een gloednieuw racecircuit waarop brullende motoren hun ding zullen doen. De totaalkost bedraagt naar schatting €30 miljoen en de uitbating zal voltrokken worden door een concessieovereenkomst voor een periode van 35 jaar. De gronden werden ter beschikking gesteld door de regering en de werken werden uitbesteed aan de Italiaanse onderneming Kiti Trans SLU.

Na een tergende trage start heeft eilandregering heeft de overeenkomst de Italiaanse bouwfirma Onda Rossa S. L. L. stopgezet en doet afstand van de overeenkomst met het bedrijf voor de bouw van het motorcircuit. Daarenboven zal ook een schadevergoeding worden geëist voor de inbreuken bij de uitvoering van de werken. Het besluit werd genomen door de Raad van Bestuur, die bijeenkwam onder voorzitterschap van zijn voorzitter Carlos Alonso. Onda Rossa S.S.L. had onvoldoende liquiditeiten om dit project te realiseren.

Zodra het contract is beëindigd, zal de eilandregering zelf het heft in handen nemen voor de uitvoering van het project zodat ze haar verbintenis met diverse motorfederaties en dito verenigingen kan naleven zonder zelf in de problemen te geraken.
De uitvoering van het project zal in verschillende fasen uitgevoerd worden. Daarom zal eerst een asfaltstrip worden aangelegd als platform voor het benodigde rollend materieel.

De eilandregering heeft nu zelf onderzocht welke de beste opties zijn om het motorcircuit verder te ontwikkelen met zo min mogelijk kosten, rekening houdend met de beloofde garanties en met de veiligheidsvoorwaarden.

Zodra de voorbereidende fase, die de inbedrijfstelling van deze belangrijke infrastructuur mogelijk maakt is uitgevoerd zal de overheid de exploitatie via een concessie opnieuw aanbesteden.  Dit zal gebeuren in de loop van 2018.
De overheid  is ervan overtuigd dat de economische ontwikkeling een boost zal krijgen en dat de werkgelegenheid er wel zal bij varen.
Het motorcircuit is een realisatie die de economische activiteit zal aanzwengelen en de werkgelegenheid zal verhogen. Dit project is niet alleen belangrijk voor het zuiden van het eiland maar voor gans Tenerife, omdat het zal zorgen voor een verhoging van het toeristisch aanbod. De realisatie zal ongeveer 300 banen opleveren tijdens de bouw ervan. Met de uitbating van het circuit zal nog eens een paar tientallen banen gecreëerd worden en zodoende zorgen voor een grotere economische activiteit.
Momenteel is dit nog een virtuele realiteit en dit kun je hieronder bekijken.
Het volledige verhaal kun je HIER lezen.


  
  
  
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

NIEUWE LUCHTHAVENS

VLIEGEN EN ALCOHOL

SEB LEESON LEGAL GROUP