dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogVIDEO MASCAKLOOF

VIDEO MASCAKLOOF

De Barranco de Masca – barranco is het Spaans voor kloof – is een van de meest spectaculaire op het eiland. De afdaling tot aan de oceaan is, letterlijk en figuurlijk, fabuloso en icreible. Wil je niet op je stappen terugkeren, dan neem je aan het eind van de barranco de boot tot in Los Gigantes. 

De afdaling in de kloof is niet te onderschatten. Het is toch maar naar beneden gaan? Ja, inderdaad! Maar over een afstand van 3 kilometer (in vogelvlucht) moet je 600 m dalen. Iedere stap die je zet ga je dieper het dal in. Na deze wandeling zullen spieren, die je tot nu toe nog niet wist liggen, pijnlijk aanvoelen. Heb je wandelstokken? Neem ze mee, je hebt er flinke steun aan. Doe ook stevige wandelschoenen aan. Uiteraard neem je ook water en voedsel mee voor onderweg” schrijft Jan Cuypers op zijn wandelwebsite.

Er is één maar: mensen met een beperking kunnen er niet in. Er zijn geen rolstoelfaciliteiten en ben je rap op de adem getrapt, dan neem je best niet deel aan een dorpswandeling.
En als je van stappen houdt, dan kun je in El Palmar de ‘Camino de los Guanches’ nemen tot in Masca. Zo moest het in een ver verleden ook: te voet!!!

Het complete Mascaverhaal kun je HIER lezen

Video: muevetextenerife.com

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

BOFFEN EN BLAZEN…

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

MACARONESIË

UN ABRAZO