De Barranco de Masca – barranco is het Spaans voor kloof – is een van de meest spectaculaire op het eiland. De afdaling tot aan de oceaan is, letterlijk en figuurlijk, fabuloso en icreible. Wil je niet op je stappen terugkeren, dan neem je aan het eind van de barranco de boot tot in Los Gigantes. 

De afdaling in de kloof is niet te onderschatten. Het is toch maar naar beneden gaan? Ja, inderdaad! Maar over een afstand van 3 kilometer (in vogelvlucht) moet je 600 m dalen. Iedere stap die je zet ga je dieper het dal in. Na deze wandeling zullen spieren, die je tot nu toe nog niet wist liggen, pijnlijk aanvoelen. Heb je wandelstokken? Neem ze mee, je hebt er flinke steun aan. Doe ook stevige wandelschoenen aan. Uiteraard neem je ook water en voedsel mee voor onderweg” schrijft Jan Cuypers op zijn wandelwebsite.

Er is één maar: mensen met een beperking kunnen er niet in. Er zijn geen rolstoelfaciliteiten en ben je rap op de adem getrapt, dan neem je best niet deel aan een dorpswandeling.
En als je van stappen houdt, dan kun je in El Palmar de ‘Camino de los Guanches’ nemen tot in Masca. Zo moest het in een ver verleden ook: te voet!!!

Het complete Mascaverhaal kun je HIER lezen

Video: muevetextenerife.com