zaterdag, april 13, 2024
HomeBlogWeetjesVIDEO LUCHA CANARIA
spot_img

VIDEO LUCHA CANARIA

Een aloude traditie is op vandaag springlevend. Krijg je de kans om een dergelijke worstelpartij van dichtbij te volgen dan zal je opmerken dat je jezelf helemaal laat meeslepen in de gekte van een aloude traditie.
De nationale sport op de Canarische Eilanden en dus ook op Tenerife is de lucha canaria

Onbekend voor toeristen, minder gekend door buitenlandse residenten maar razend populair bij de inheemse bevolking. Deze ‘vechtsport’ is niet zo agressief als het woord zelf. Deze sympathieke vorm van worstelen is best te vergelijken met een combinatie van sumoworstelen en judo. Hier staan twee teams van twaalf personen tegenover elkaar.

Ieder lid van elke ploeg komt aan de beurt met als doel de tegenstander twee keer ten val te brengen in een cirkel van ongeveer 10 meter.
Bijna alles is toegestaan, maar slagen en trappen kunnen niet. Ook handgrepen en het omdraaien van ledematen worden niet toegestaan. 
De atleten dragen vastzittende shirts en broeken van een stevige kwaliteit want het gaat hier om brute fysieke kracht. Opdat de tegenstander een betere greep zou hebben worden de shorts opgerold tot op de dijen.
In maximaal drie rondes moet men de luchador van de tegenpartij twee keer vloeren om te winnen.

Wil je alles weten over de Lucha Canaria, volg dan deze link.

Foto: Federación de Lucha Canaria

Kiren González vs Raúl Peñate | UNIÓN ANTIGUA vs UNIÓN NORTE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KAMER NUMMER 100

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

VERKEERSTOREN VERDWIJNT

LEVEN OP TENERIFE

MEER WETEN OVER ARONA

spot_img