dinsdag, augustus 16, 2022
spot_img
HomeBlogWeetjesVIDEO LUCHA CANARIA

VIDEO LUCHA CANARIA

Een aloude traditie is op vandaag springlevend. Krijg je de kans om een dergelijke worstelpartij van dichtbij te volgen dan zal je opmerken dat je jezelf helemaal laat meeslepen in de gekte van een aloude traditie.
De nationale sport op de Canarische Eilanden en dus ook op Tenerife is de lucha canaria

Onbekend voor toeristen, minder gekend door buitenlandse residenten maar razend populair bij de inheemse bevolking. Deze ‘vechtsport’ is niet zo agressief als het woord zelf. Deze sympathieke vorm van worstelen is best te vergelijken met een combinatie van sumoworstelen en judo. Hier staan twee teams van twaalf personen tegenover elkaar.

Ieder lid van elke ploeg komt aan de beurt met als doel de tegenstander twee keer ten val te brengen in een cirkel van ongeveer 10 meter.
Bijna alles is toegestaan, maar slagen en trappen kunnen niet. Ook handgrepen en het omdraaien van ledematen worden niet toegestaan. 
De atleten dragen vastzittende shirts en broeken van een stevige kwaliteit want het gaat hier om brute fysieke kracht. Opdat de tegenstander een betere greep zou hebben worden de shorts opgerold tot op de dijen.
In maximaal drie rondes moet men de luchador van de tegenpartij twee keer vloeren om te winnen.

Wil je alles weten over de Lucha Canaria, volg dan deze link.

Foto: Federación de Lucha Canaria

Het gevecht tussen de legendarische Juan Espino Dieppa ‘Trota II’ en Cirio Santana,
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

HET VOORJAAR CARNAVAL

VERDRINKINGEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

FILMPRODUCTIES OP TENERIFE

DIVERSE WANDELINGEN

CANARISCHE VECHTSPORT