De kliffen van Los Gigantes worden in het Spaans acantilados genoemd en staan voor een basaltachtig vulkanisch rotsgebergte gelegen aan de noordwestkust van Tenerife. Kenmerkend zijn de verticale wanden die loodrecht oplopen tot 300 à 600 meter hoogte en waartussen de kloven of barrancos liggen.  Deze kliffen liggen in het natuurreservaat Teno dat in de gemeenten Buenavista del Norte, en voor een kleiner deel in Santiago del Teide, gelegen is.

In de tijd van de Guanchen stonden de rotswanden bekend als Muralla del Infierno (Muur van de Hel) of Muralla del Diablo (Muur van de Duivel) omdat de toegang tot het eiland op deze locatie quasi onmogelijk is. Enkel de barrancos banen zich een weg door de kliffen en laten inhammen of kleine stranden van natuurlijk zand of grind achter bij hun monding.

Wij kunnen dit wondermooi natuurlijk verschijnsel belichten door een schitterende video die een relatie te voorschijn tovert tussen dit geologisch verschijnsel en een wals.
Onze complimenten gaan naar Pierre Marc Bogaerts die zowel de regisseur, de cineast, de monteur en de bedenker is van deze videoproductie.

 

Video: Canarydrone by Studio PMB & Pierre Marc Bogaerts