dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogVIDEO LOS GIGANTES
SEB LEESON LEGAL GROUP

VIDEO LOS GIGANTES

De ‘kliffen’ van Los Gigantes worden in het Spaans acantilados genoemd en staan voor een basaltachtig vulkanisch rotsgebergte gelegen aan de noordwestkust van Tenerife. Kenmerkend zijn de verticale wanden die loodrecht oplopen tot 300 à 600 meter hoogte en waartussen de kloven of barrancos liggen.  Deze kliffen liggen in het natuurreservaat Teno dat in de gemeenten Buenavista del Norte, en voor een kleiner deel in Santiago del Teide, gelegen is.

In de tijd van de Guanchen stonden de rotswanden bekend als Muralla del Infierno (Muur van de Hel) of Muralla del Diablo (Muur van de Duivel) omdat de toegang tot het eiland op deze locatie quasi onmogelijk is. Enkel de barrancos banen zich een weg door de kliffen en laten inhammen of kleine stranden van natuurlijk zand of grind achter bij hun monding.

Wij kunnen dit wondermooi natuurlijk verschijnsel belichten door een schitterende video die een relatie te voorschijn tovert tussen dit geologisch verschijnsel en een wals.
Onze complimenten gaan naar Pierre Marc Bogaerts die zowel de regisseur, de cineast, de monteur en de bedenker is van deze videoproductie.

 

Video: Canarydrone by Studio PMB & Pierre Marc Bogaerts
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

‘S LANDS WIJS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

BIODIVERSITEIT WORDT BEWAAKT

BUS OF TRAM

SEB LEESON LEGAL GROUP