dinsdag, augustus 16, 2022
spot_img
HomeVideoVIDEO LEPRADORP ABADES

VIDEO LEPRADORP ABADES

Een ruïne, maar wat voor een …
Het sanatorium werd in 1943 gebouwd door architect José Enrique Marrero Regalado op de zuidoostkust van Arico en luisterde naar de naam Sanatorio de Abona. De locatienaam veranderde in 1978 in Los Abriguitos en in 1986 kreeg het de huidige naam Abades.
De bouwtrend ademt een pure Francostijl  uit en staat in schril contrast met de achthonderd witte huisjes in het dorp Abades.

Op vandaag is de site eigendom van een Italiaanse investeerder die er een toeristische site wil van maken door er een paar hotels te bouwen middenin een ecologisch park, annex een golfterrein. Voordien was de gemeente Arico eigenaar en werden de terreinen vaak gebruik voor militaire doeleinden.

Het lepradorp werd gebouwd om er alle melaatsen onder te brengen die her en der over op het eiland, in kleinere gemeenschappen leefden.
Wie het hele verhaal en de geschiedenis wil lezen kan dat HIER doen.
Wie is geïnteresseerd in urbexfotografie kan het dorp op deze manier HIER bekijken.

Het schitterende filmpje kun je alvast hieronder bekijken.
Film: Jose Antonio Alonso Vazquez
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

DE TIJD VAN TOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VLAAMS BIER OP LA PALMA

MACARONESIË