woensdag, juni 7, 2023
spot_img
HomeBlogVIDEO LA LAGUNA

VIDEO LA LAGUNA

Het huidige La Laguna ligt in het prachtige landschap van de vallei van de Aguere en is nog steeds de culturele en religieuze hoofdstad van Tenerife doordat de ‘Universidad de San Fernando’ en het Bisschoppelijk Paleis er thuishoren. De hele stad staat vol met mooie en uitzonderlijke architectonische monumenten, paleizen en traditionele huizen uit de 17de en 18de eeuw.

Onder de religieuze gebouwen zijn dit de meest indrukwekkende: de kathedraal Nuestra Señora de los Remedios, de Santo Domingokerk, de superbe Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción, de Iglesia del Santo Cristo en de kapel ‘Ermita de San Miguel’. Je moet niet gelovig zijn om deze architectonische kunstwerken te kunnen waarderen.

De hele stad staat vol met nog meer monumenten, paleizen en traditionele huizen uit de 17e en 18e eeuw. Wie op zoek is naar geschiedenis en kunst kan zijn hartje ophalen in het museum Casa Osuna, het museum van de “vrienden van de economische gemeenschap”, het museum van de kathedraal en het museum van La Concepción.

La Laguna heeft ook rijke landbouwzones, zoals Tejina en Valle Guerra. Toeristische vakantieoorden zoals Bajamar en Punta del Hidalgo bieden eersteklassehotels, natuurlijke zwembaden en prachtige landschappen. De twee industriële zones La Cuesta en Taco behoren ook bij de gemeente.
Wil je meer weten over a Laguna, klik dan HIER.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

KERST OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KALK EN STEEN METSELT WEL

OVERDAAD SCHAADT

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES