zondag, april 14, 2024
HomeBlogVIDEO IJSGROT
spot_img

VIDEO IJSGROT

De Cueva del Hielo, ook wel eens de jagersgrot genoemd kun je het hart van Tenerife noemen. Op een hoogte van 3.350 meter was deze locatie het centrum van iedereen die zich vroeger te voet naar boven hees, de berg op.
In feite is deze locatie een enkelvoudige vulkanische buis van 48 meter lang, 15 meter breed en 9 meter hoog. Een deel van het dak is ingezakt, waardoor er bovenaan een gat overblijft.  De grot is momenteel toegankelijk via een twaalf meter lange ijzeren ladder.

Het ijs en het water van de grot werden in het verleden gebruikt als voedingsbron voor bergbeklimmers en wetenschappers die de Teide beklommen omdat dit de enige plaats was die deze elementen het hele jaar door bewaarde.

Het volledige verhaal kun je HIER lezen.

Film: DCFlash1

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GELUK OP EEN EILAND

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

NIEUWE LUCHTHAVENS

spot_img