vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogVIDEO CARNAVAL

VIDEO CARNAVAL

Carnaval op Tenerife, één van de grootste kijkstukken ter wereld waar iedereen één lang jaar steeds maar weer naar uit kijkt. Velen kennen niet het verschil tussen de Coso Apoteosis en de Cavalcada Anunciadora. Twee carnavalstoeten waar vooral de toeristen naar de Coso gaan op dinsdag en waar de Tinerfeños, de vrijdag voorafgaand, zich voor de eerste keer kunnen uitleven op straat in de Anunciadora.

De carnavalsperiode begon in 2018 op Tenerife reeds op 18 januari met de Murgaverkiezingen. Dit zijn grote zanggroepen die de kazoo gebruiken bij hun gezang. De uitslag van deze verkiezing geeft de plaats aan de groep in de Coso apoteosis del Carnaval, de grote stoet die op Mardi Gras, de dinsdag vóór Aswoensdag er op uittrekt. 
Wat veel toeristen niet weten is dat de Coso wordt voorafgegaan door de Cavalcada Anunciadora, die meteen de start van het buitengebeuren aankondigt. Deze stoet gaat ’s avonds door en daarin mag iedereen die zich heeft verkleed mee opstappen. Deze grootste straatparade is uiteraard ‘the place to be’ om alle Murgagroeperingen, de Comparsas, alle deelnemers aan de miss-verkiezingen, alle muzikale en choreografische groeperingen en uiteraard ook de Koningin van het Carnaval, Laura Lourido voorbij te zien komen. Deze stoet trekt zich steeds op gang de vrijdag vóór aswoendag.
Wat steeds leuk is om te zien is dat de stoet steeds geopend wordt door de alom gekende en geprezen Murgagroepering Afilarmónica Ni Fú Ni Fú Ni Fá, onmiddellijk gevolgd door de pas verkozen koningin in groot ornaat.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

EINDE SEIZOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES