You are here:-, Video-VIDEO CARNAVAL

VIDEO CARNAVAL

Carnaval op Tenerife, één van de grootste kijkstukken ter wereld waar iedereen één lang jaar steeds maar weer naar uit kijkt. Velen kennen niet het verschil tussen de Coso Apoteosis en de Cavalcada Anunciadora. Twee carnavalstoeten waar vooral de toeristen naar de Coso gaan op dinsdag en waar de Tinerfeños, de vrijdag voorafgaand, zich voor de eerste keer kunnen uitleven op straat in de Anunciadora.

De carnavalsperiode begon in 2018 op Tenerife reeds op 18 januari met de Murgaverkiezingen. Dit zijn grote zanggroepen die de kazoo gebruiken bij hun gezang. De uitslag van deze verkiezing geeft de plaats aan de groep in de Coso apoteosis del Carnaval, de grote stoet die op Mardi Gras, de dinsdag vóór Aswoensdag er op uittrekt. 
Wat veel toeristen niet weten is dat de Coso wordt voorafgegaan door de Cavalcada Anunciadora, die meteen de start van het buitengebeuren aankondigt. Deze stoet gaat ’s avonds door en daarin mag iedereen die zich heeft verkleed mee opstappen. Deze grootste straatparade is uiteraard ‘the place to be’ om alle Murgagroeperingen, de Comparsas, alle deelnemers aan de miss-verkiezingen, alle muzikale en choreografische groeperingen en uiteraard ook de Koningin van het Carnaval, Laura Lourido voorbij te zien komen. Deze stoet trekt zich steeds op gang de vrijdag vóór aswoendag.
Wat steeds leuk is om te zien is dat de stoet steeds geopend wordt door de alom gekende en geprezen Murgagroepering Afilarmónica Ni Fú Ni Fú Ni Fá, onmiddellijk gevolgd door de pas verkozen koningin in groot ornaat.

By |2018-05-07T15:28:41+00:00februari 12th, 2018|Categories: Blog, Video|Tags: , , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment