donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogVIDEO CARNAVAL
SEB LEESON LEGAL GROUP

VIDEO CARNAVAL

Carnaval op Tenerife, één van de grootste kijkstukken ter wereld waar iedereen één lang jaar steeds maar weer naar uit kijkt. Velen kennen niet het verschil tussen de Coso Apoteosis en de Cavalcada Anunciadora. Twee carnavalstoeten waar vooral de toeristen naar de Coso gaan op dinsdag en waar de Tinerfeños, de vrijdag voorafgaand, zich voor de eerste keer kunnen uitleven op straat in de Anunciadora.

De carnavalsperiode begon in 2018 op Tenerife reeds op 18 januari met de Murgaverkiezingen. Dit zijn grote zanggroepen die de kazoo gebruiken bij hun gezang. De uitslag van deze verkiezing geeft de plaats aan de groep in de Coso apoteosis del Carnaval, de grote stoet die op Mardi Gras, de dinsdag vóór Aswoensdag er op uittrekt. 
Wat veel toeristen niet weten is dat de Coso wordt voorafgegaan door de Cavalcada Anunciadora, die meteen de start van het buitengebeuren aankondigt. Deze stoet gaat ’s avonds door en daarin mag iedereen die zich heeft verkleed mee opstappen. Deze grootste straatparade is uiteraard ‘the place to be’ om alle Murgagroeperingen, de Comparsas, alle deelnemers aan de miss-verkiezingen, alle muzikale en choreografische groeperingen en uiteraard ook de Koningin van het Carnaval, Laura Lourido voorbij te zien komen. Deze stoet trekt zich steeds op gang de vrijdag vóór aswoendag.
Wat steeds leuk is om te zien is dat de stoet steeds geopend wordt door de alom gekende en geprezen Murgagroepering Afilarmónica Ni Fú Ni Fú Ni Fá, onmiddellijk gevolgd door de pas verkozen koningin in groot ornaat.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP