dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogVIDEO BARRANCO DEL RÍO
SEB LEESON LEGAL GROUP

VIDEO BARRANCO DEL RÍO

Een van de meest uitgestrekte en langste bergglooiingen op Tenerife is de Barranco del Río. Van de Guajaraberg op 2.400 meter hoogte loopt de kronkelende glooiing langs de Montaña Pasajirón, via het maandecor van het Paisaje Lunar en het beschermd natuurgebied Corona Forestal tot helemaal beneden aan de oceaan.

Twee kilometer ten noorden van Chimiche, deelgemeente van Granadilla, ligt een verpauperd en ongebruikt bouwwerk. Een betonnen constructie die ooit een dam moest worden ligt er te liggen omdat niet werd nagedacht over watervolumes die massaal van de berg naar beneden zouden stromen. Niet dus.

Met zijn 53,8 meter hoogte en op 20 cm na de hoogste (stuw)dam op de Canarische Eilanden is het bouwwerk een mamotreto geworden. Een log en nutteloos ding, maar wel charmant voor urbexfotografen en wandelaars.

Het betonnen structuurwerk werd gebouw in 1980 en is nooit afgewerkt. Zelfs de bouwkraan die is blijven staan is opgegaan in de omgeving en staat roestend te wachten op totaal verval.

De wandeling kun je HIER bekijken op de website Wandelen op Tenerife, tekst en uitleg is van Jan Cuypers.

Images: Naocopter

  
  
  
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP