dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogWeetjesVIA ANNEMIE
SEB LEESON LEGAL GROUP

VIA ANNEMIE

Februari 2016 – Wij hebben ons door de vele honderden commentaren en reacties geworsteld die schreeuwen van teleurstelling tot schande. Dit zijn reacties die wij volledig begrijpen als je een reportage van ‘Vlaanderen Vakantieland‘ had voorgesteld. Dan zou ik ook gesakkerd hebben op de programmamakers en mijn gal hebben uitgespuwd.

Wij zijn net zoals jullie allemaal gek op Tenerife, bezeten van het eiland en haar cultuur en willen er steevast alle dagen genieten van het aangename subtropische klimaat.
Wie die ene reportage van Annemie Struyf had uitgepikt om te kijken naar de mooie dingen in Tenerife heeft duidelijk verkeerd gegokt. De reportagereeks Via Annemie maakt reportages met een kritische invalshoek en probeert op deze manier de kijkers te choqueren. Aan de talloze reactie’s te lezen heeft zij daarmee uitermate goed gescoord. Zij weet uit ervaring van vorige reportages dat de reeks soms zéér heftige reacties kan uitlokken en dat neemt zij erbij. Deze keer is niet anders. 

Technisch gezien was de reportage een topper, inhoudelijk kunnen we gaan debatteren. Rekening houdend met haar uitvalsbasis en met de geografische ligging ‘waar de meeste Vlamingen overwinteren’ is de stap naar Ten Bel gauw gezet. Wat niet is kan niet getoond worden en ze stapte met haar cameraploeg richting decadentie. Naar hetgeen iedereen vermijdt, naar een foute boel.
Ze wist perfect zaken in beeld te brengen waar wij onze ogen voor sluiten; decadentie en marginaliteit. Dat willen wij niet zien. Alhoewel dat niet direct verbonden was met de titel van de uitzending heeft zij de andere kant van de schone medaille laten zien.
De andere kant van de ‘enclave’ waar een groot deel van de Vlaamse gemeenschap in Tenerife overwintert. Jammer, maar helaas is dit gebied verpauperd en werd het ietsje uitvergroot om te choqueren. Ook dat is televisie maken …!

Als geen ander weet Annemie Struyf zich in ‘Via Annemie’ toegang te verschaffen tot de meest intieme plekken en momenten in een mensenleven. En dat charmeert haar, geloof me.

De sociale media staan bol met commentaren; enkelen vinden de reportage geslaagd – die mensen hebben dan ook begrepen dat het over een kritische reportage gaat – andere spugen er maar op los en gebruiken het magische woord dat alleen maar door mensen met veel tijd en met weinig body wordt gedragen: roddels. Zo lees ik dat Annemie en Nele van Westhaven Bay nichtjes van elkaar zijn. En dat Annemie haar verblijf daar gratis aangeboden krijgt en dat er ‘sponsoring’ bestaat en nog negen andere onwaarheden. Je zou bijna denken dat er met scherp wordt geschoten op dit mooie eiland waarvan Annemie Struyf niet de opgepoetste medaille heeft laten zien.
In deze intrigerende reportage keek Annemie in de spiegel waarin weinig toeristen willen kijken. Dat noem ik ‘durven’.
Opdracht geslaagd, een pluim voor Annemie Struyf en haar crew. Enkel de titel was een verkeerde keuze.

En als je wil weten wat de insteek of het doel was van het programma, dan moet je hier even kijken.
Vlaanderen Vakantieland wordt een andere keer uitgezonden.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP