woensdag, september 29, 2021
spot_img
HomeBlogNieuwsVERZAMELING OLDTIMERS

VERZAMELING OLDTIMERS

La Cochera is de naam van een verzameling klassieke gedateerde voertuigen, of met andere woorden, La Cochera is een privémuseum van klassieke autojuwelen in Puerto de la Cruz. Orestes Morales en drie andere autofanaten hebben in hun grote garage ruim dertig oldtimers staan die werden geproduceerd tussen 1960 en 1980.

Opmerkelijk is dat alle automobielen een goedkeuring hebben tot het verkeer en dat ze allemaal verzekerd zijn. Je hoeft alleen maar te starten en weg ben je. Het museum is te bezichtigen in de buurt van de Botanische Tuinen in Puerto de la Cruz. Alleen in een klassieke of historische rally kunt u zoveel oldtimers bij elkaar zien op Tenerife. Een dertigtal auto’s en een Harvey Davidson motorfiets zijn zorgvuldig opgeslagen in een 1.000 vierkante meter, tot garage omgebouwde kelder.

Op dit moment staan er 33 auto’s, maar er is plaats voor meer. Orestes Morales, Rubens Díaz, Juan Suárez en Francis Hernández delen deze passie en verzamelden hun hebbedingen in deze grote ruimte. Ze schuimen de automarkten af op zoek naar nog meer automobielen die ze dan zelf restaureren en onderbrengen in La Cochera.
Op dit moment is Oreste Morale, die een belangrijke managementpositie had bij CajaCanarias en nu volop geniet van zijn pensioen, een Triumph TR4 aan het restaureren.

Samen kochten zij het pand om hun kostbare oldtimers in onder te brengen en vooral om de pareltjes te showen aan gelijkgestemden.
La Cochera heeft een bezoekersruimte, vol trofeeën en memorabilia, en zelfs een ruimte waarin een authentieke verbrandingsmotor wordt geshowd.

Zij houden niet vast aan specifieke modellen of jaartallen. Zo staat een dure Jaguar type E tussen een elegante Triumph TR3A (1960) en een krachtige Cobra.
Orestes is gepassioneerd door Engelse auto’s, met modellen uit de jaren ’60, maar ook uit de jaren ’80. Rubens Díaz is gebeten door Italiaanse modellen, Juan Suárez heeft een zwak voor Duitse voertuigen en Francis Hernández kiest steevast voor hetgeen hij graag ziet.
Orestes, Juan, Francis en Rubens zijn regelmatige deelnemers aan oldtimermeetings en dito rally’s, zoals blijkt uit de trofeeën die in La Cochera te zien zijn, maar het meest opwindend zijn de wekelijkse rondritten op Tenerife. Dan genieten zij van oude motoren en oldschool-autogeluiden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BONT OM DE ARM…

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES