vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogVERSOEPELING VAN DE MAATREGELEN

VERSOEPELING VAN DE MAATREGELEN

In het Boletín Oficial del Estado dd. 1 mei 2020 werden de versoepelde maatregelen gepubliceerd die op het Spaanse grondgebied moeten worden toegepast, inclusief op de Canarische Eilanden.
De wettekst letterlijk vertalen is een onbegonnen werk, want veel zinnen, bijzinnen en zinsneden zijn zo lang dat je het eerste deel van de zin reeds bent vergeten als je het einde van deze zin bereikt.
Daarom deze synthese in het Nederlands met de opmerking dat deze tekst het Orden SND/380/2020 van 30 april geenszins vervangt en de wettelijkheid niet met zich meedraagt.

Vanaf zaterdag 2 mei 2020 worden de genomen maatregelen om het COVID-19-virus in te dijken versoepeld. Vooral de bewegingsruimte, de leeftijdscategorieën en de tijdspannes werden aangepast. Daarvan is de essentie dat iedereen zich opnieuw op de openbare weg mag begeven om het lichaam meer te bewegen.
Echter, met flink wat beperkingen.

Wij onthouden dit.

– Het doel van dit besluit is de voorwaarden vast te stellen waaronder personen ouder dan 14 in staat moeten zijn om niet-beroepsmatige fysieke activiteiten buitenshuis te kunnen uitvoeren tijdens de coronacrisis.
– Elke individuele sport die geen contact met derden vereist, ook zoals wandelingen, is toegelaten. Deze activiteiten kunnen één keer per dag en tijdens een bepaalde tijdspanne worden uitgevoerd. Verder meer.
– Slechts één persoon mag de sporter begeleiden.
– Wandelingen moeten binnen een straal van één kilometer van de woonplaats worden gedaan.
– Niet-professionele sporten(zoals joggers, lopers en fietsers) zijn toegestaan binnen de gemeentegrenzen.
– Men mag zich niet verplaatsen met een voertuig om een sport te beoefenen. De startplaats is dus steeds je eigen woning.
– Tijdens het uitoefenen van een toegestane fysieke activiteit dient een interpersoonlijke afstand met derden van ten minste twee meter worden aanhouden.

– Overvolle ruimten moeten worden vermeden, evenals locaties waar er drukte kan zijn.
– De preventie- en hygiënemaatregelen tegen COVID-19 moeten worden nageleefd zoals aangegeven door de gezondheidsautoriteiten.
– Zwemmen in zee, een bezoek aan de stranden of zonnebaden is vooralsnog verboden.

Dan zijn er nog de slots, niet onbelangrijk, want iedere leeftijdscategorie krijgt zijn eigen tijdsperiode om buitenshuis te bewegen.

– Individuele sporten en wandelingen mogen alleen worden beoefend tussen 6:00 en 10:00 uur en tussen 20:00 en 23:00 uur.
– Personen ouder dan 70 jaar of die moeten worden begeleid kunnen naar buiten tussen 10:00 en 12:00 uur en tussen 19:00 en 20:00 uur. Begeleiders moeten ouder zijn dan 14 jaar.
– De hierboven beschreven slots zijn niet van toepassing in gemeenten en entiteiten die 5.000 of minder inwoners hebben. In deze gemeenten mag iedereen, ongeacht de leeftijd, zich naar buiten begeven van 06.00 uur ’s morgens tot 23.00 uur ’s avonds. Op Tenerife zijn dat zes gemeenten: Buenavista del Norte, Fasnia, Garachico, San Juan de La Rambla, Los Silos, El Tanque en Vilaflor de Chasna.
– Alle bewegingsactiviteiten mogen slecht één keer per dag ondernomen worden.

Uiteraard zijn hygiënische maatregelen, zoals handen wassen en mondmaskers dragen in gesloten ruimten, van kapitaal belang. Iemand die zich ziekjes voelt blijft thuis.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

2 REACTIES

  1. En voor de mensen die graag eens willen vissen met een vergunning ,word niet over gesproken welke tijd

  2. Die tijden, waarschijnlijk de tijden van Madrid.
    Zijn deze in Tenerife ook geldig of 1u vroeger ????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLUCHT NAAR TENERIFE

HET VOLMAAKTE LEVEN

WIJ BREKEN UIT

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ADEJE TOP