woensdag, juni 29, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsVERSOEPELING VAN DE CORONAMAATREGELEN

VERSOEPELING VAN DE CORONAMAATREGELEN

Niettegenstaande alle eilanden verder moeten gedijen in de bestaande alarmniveaus – uitgezonderd Lanzarote dat zakt van niveau 3 (code rood) naar twee (code oranje) – worden de maatregelen voor een aantal sectoren versoepeld. Zo is er bijvoorbeeld de verhoging van de capaciteit tot 100% in bepaalde sectoren, zowel op sportief of op cultureel vlak.
De regering van de Canarische Eilanden is tijdens de vergadering van donderdag 3 maart 2022 overeengekomen door te gaan met de de-escalatie van de beperkingen die worden toegepast om de COVID-19-pandemie in te dammen. De overeenkomst heeft betrekking op de algemene capaciteit, zowel buiten als binnen, en is van toepassing op de alarmniveaus 1, 2 en 3.

De nieuwe maatregelen, die in het BOC (Staatsblad/Staatscourant van de Canarische Eilanden) zullen worden gepubliceerd, worden van kracht op 7 maart om 00.00 uur en zijn geldig tot 30 april om 24.00 uur, mits aanpassing en/of verlenging nodig en afhankelijk van de epidemiologische evolutie en de opnames in de ziekenhuizen.

De Ministerraad stemt in met deze modulatie naar aanleiding van het verslag van het directoraat-generaal Volksgezondheid, waaruit de neerwaartse trend is waar te nemen van de indicatoren voor de gezondheidszorg. Het gedrag van de zesde golf, gekenmerkt door de Omicron-variant, heeft geleid tot veranderingen in de overdracht, de evolutie en de impact van COVID-19 en hebben bijgevolg nieuwe inzichten met zich meegebracht hoe de indicatoren moeten worden geanalyseerd.

De belangrijkste nieuwe tijdelijke maatregelen zijn:

– Algemene capaciteit: 100%, zowel binnen als buiten.

– Culturele activiteit: de maximumcapaciteit, ongeacht of deze al dan niet als een massa-evenement wordt beschouwd, bedraagt 100% in zowel open als gesloten ruimten.

– Publiek vermaak: activiteiten in culturele, recreatieve, vrijetijds- en amusementssectoren, zowel in de open lucht als in gesloten ruimten, en ongeacht of het publiek blijft staan of zitten, alsmede het nuttigen van voedsel, een maximumcapaciteit van 100% zal hebben.
– Sport en ontspanning: sportbeoefening die sporadisch plaatsvindt en op andere plaatsen dan inrichtingen die bestemd zijn voor de gewone uitoefening van deze activiteit, mogen opnieuw met een capaciteit van 100%. 

– Federale en niet-federale, professionele en niet-professionele sportbeoefening: deze zijn zowel buiten als binnen toegestaan, waarbij de onderlinge afstand van 2 meter zoveel mogelijk in acht moet worden genomen. Het aantal deelnemers wordt beperkt door de specifieke reglementen voor elke sport.

– Trainingen, wedstrijden en sportevenementen: de capaciteit van het publiek mag opnieuw 100% bedragen in zowel open als gesloten ruimten. De maatregelen die voorzien in de Overeenkomst van de Interterritoriale Raad van het Nationaal Gezondheidssysteem van 16 februari 2022 betreffende massasportevenementen, met inbegrip van die van de Liga A, B en C van het beroepsvoetbal zullen worden toegepast.

– Kinder- en jeugdkampen: De capaciteit zal 100% bedragen voor zowel openlucht- als overdekte activiteiten.

– Kamperen en kampen met overnachting zijn niet toegestaan, behalve op de daarvoor bestemde plaatsen. Kampeerzones moet worden afgebakend met inachtneming van de veiligheidsafstand. Bij overnachtingen moet een afstand van 2 meter worden voorzien tussen bedden, stapelbedden of personen en er moet in horizontale ventilatie worden voorzien.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

IK KOM ERAAN

LENTE OP HET EILAND

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TENERIFE EN DE TOEKOMST

CANARISCHE WEETJES

ROAMINGKOSTEN AFGESCHAFT