donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogNieuwsVERSOEPELING IN ZICHT
spot_img

VERSOEPELING IN ZICHT

Bars en restaurants op Tenerife zijn al bijna een maand niet in staat om klanten in hun handelszaak binnen te bedienen. Deze situatie, die door de sector als zeer moeilijk wordt omschreven heeft al geleid tot de sluiting van verschillende horecazaken. De tijdelijke werkloosheid ten gevolge van het coronavirus, de fameuze ERTE, zou zeer binnenkort kunnen aflopen als de bestuurlijke overheid zou besluiten het alarmniveau voor de COVID-19-pandemie op Tenerife te verlagen van het huidige niveau 3 (rood) naar een niveau 2 (geel).

Het wetenschappelijk adviescomité van de Canarische regering merkt op dat zowel Tenerife als Gran Canaria zich op hetzelfde besmettingsniveau bevinden, en daardoor ook een vergelijkbare epidemiologische situatie hebben. Vraag is enkel; waarom Tenerife in het rood staat en Gran Canaria soepeler maatregelen moet toepassen in niveau twee?

Woordvoerder Lluís Serra heeft laten weten dat het definitieve besluit over de versoepeling op Tenerife vandaag zal worden genomen door de regering van de Canarische Eilanden en het ministerie van Volksgezondheid op basis van de door de volksgezondheid ontwikkelde indicatoren.

Hoe dan ook, de mogelijkheid van minder strakke maatregelen komt als een geschenk voor de horeca, die de kleur- en codetransitie met open armen zullen ontvangen.
Door de kille temperaturen willen de klanten binnen bediend worden en niet op een koud en winderig terras. Mede door het thuiswerken en door het regenachtig weer, veroorzaakt door de stormdepressie Filomena, zijn de mensen minder op straat gekomen.

Velen gaan ervan uit dat de horeca, met alle beperkingen die strikt worden toegepast, een sector is waar mensen niet besmet worden. De moeilijkste maatregel om toe te passen is het mondmasker ophouden tot het ogenblik er geconsumeerd wordt. Het rookverbod is de tweede angel die prikt omdat er niet meer mag gerookt worden op de terrassen.

Niettegenstaande dit kijkt iedereen reikhalzend uit naar het ogenblik dat het verkeerslicht voor Tenerife verandert van rood naar oranje (geel).

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

ONBEKEND TENERIFE

IK KOM ERAAN

EINDE SEIZOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img