maandag, juni 27, 2022
spot_img
HomeBlogNieuwsVERSOEPELING CORONA-BEPERKINGEN

VERSOEPELING CORONA-BEPERKINGEN

Na twee jaar corona- en COVID-toestanden bereiken we een historisch moment waarbij een deel van de beperkende maatregelen wordt afgeschaft.
In grote lijnen blijft het dragen van mondmaskers binnen en het invullen van het SpTh-formulier alvorens naar Spaans grondgebied af te reizen geldig omdat dit een nationale beperking is die de Canarische overheid niet zomaar kan teruggeschroeven.
Belangrijk versoepelingen zijn dan weer dat er opnieuw mag gerookt worden op de openbare weg, inclusief de terrassen, en dat er opnieuw mag gedanst worden.

Voorlopig slechts voor een maand 

Vanaf zaterdag 26 maart tot en met 30 april worden de beperkingen als gevolg van de pandemie in principe opgeheven en kunnen populaire festiviteiten opnieuw doorgaan. 

Er wordt echter door de overheid gewezen op het feit dat het COVID-19-virus nog steeds aanwezig is en dat daardoor de aandacht van de bevolking inzake hygiëne en afstand niet mag verslappen.
Zo zullen vanaf morgen alle gezondheidsbeperkingen in verband met de pandemie die onder de bevoegdheid van de autonome regio Canarias vallen, tijdelijk worden opgeschort.

Op 30 april, afhankelijk van de besmettingscijfers, de gegevens over de incidenties en de waarnemingen van de gezondheidsautoriteiten, zal dan worden besloten of de intrekking al dan niet wordt verlengd. 
Dit betekent dat er geen beperkingen meer zijn in verband met capaciteit, er geen sluitingsuren en beperking op aanwezigheden in gebouwen meer zijn. Volksfeesten zijn opnieuw toegelaten en daarbij staat de deur wagenwijd open voor alle carnavalsevenementen.

Belangrijke versoepelingen

Het rookverbod op de openbare weg, dat werd ingesteld om de verspreiding van het virus in met tabaksrook uitgeademde aërosolen te voorkomen, wordt ook opgeschort. 
Zolang de nationale regering niet anders beslist, blijft het dragen van een mondmasker binnen verplicht en kan het buitenshuis achterwege blijven zolang de veiligheidsafstand blijft gewaarborgd.

Verkoop en consumptie van dranken en etenswaren is weer toegestaan in de stadions van de Nationale Profvoetbalbond en in de ACB-reeksen. Voorts mag een sportstadium en andere plaatsen waar beroepssporten worden beoefend opnieuw voor 100% worden gevuld met supporters.

Sanitaire versoepelingen

Eerder deze week heeft het departement Volksgezondheid groen licht gegeven voor een nieuwe COVID-strategie. Maandag zullen isolatie van milde en asymptomatische gevallen, de quarantaine van hun contacten en algemene tests worden opgeheven. 
Diagnostische tests zullen alleen worden uitgevoerd op mensen ouder dan 60, bij personen met immunodeficiëntie, zwangere vrouwen en bij personen die in de kwetsbare sectoren, gezondheidszorg en sociale instellingen, zijn tewerkgesteld.
Ernstig positieve gevallen zullen onder toezicht worden geplaatst. Lichte aandoeningen en personen met een asymptomatisch gedrag hoeven niet meer geïsoleerd te worden.

TERUG NAAR MAINPAGE

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
close
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES