zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 9
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 9

LAS GALLETAS OPGEPOETST
De gemeente Arona zet alles op alles en wil zijn volledige grondgebied oppoetsen zoals alleen een blazoen kan opgepoetst worden. Natuurlijk kan niet alles in één keer en wordt er deel per deel van de gemeente onder handen genomen. Nu is Las Galletas aan de beurt en ook hier doet de gemeente een beroep op de eilandregering om een duit in het zakje te doen voor de aanleg van een nieuwe wandelpromenade langs de volledige waterlijn van Las Galletas.

De hervorming van de kustboulevard bestaat uit twee fasen.
De eerste en de meest complexe verandering is de sectie tussen de Rode Kruispost en de jachthaven, inclusief een uitbreiding van het strand en het kunstmatig laten verdwijnen van de Avenida del Atlántico en de omleiding van de wat noordelijker gelegen weg door de Finca de Don Virgilio.

De tweede fase, die de jachthaven met Punta del Viento verbindt is het verst gevorderd en beschikt over een werkingsbudget van 3,061 miljoen euro. Het project, dat planmatig en administratief compleet is uitgewerkt, omvat de modernisering en volledige hervorming van de bestaande wandeldijk, de aanpassing van de weg, de verbreding ervan tot aan de onteigende gebieden, de opheffing van architectonische barrières en het plaatsen van nieuw stadsmeubilair. Op deze manier zullen inwoners en toeristen kunnen genieten van een nieuwe infrastructuur met een hoger gebruikersniveau vergeleken met de bestaande toestand.
Opmerkelijk is dat er binnen deze fase slechts één onteigeningsprocedure loopt.

Uiteraard zullen deze realisaties gepaard gaan met de gebruikelijke ongemakken want de werken omvatten sloop- en grondwerken, weg- en trottoirwisselingen, funderingswerken, de aanleg van irrigatie- en rioolwaterinstallaties en het plaatsen van nieuwe straatverlichting.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, heeft erop gewezen hoe belangrijk het is dat iedereen zich achter dit project schaart omdat deze realisatie een groot gemeentelijk belang inhoudt en dat het geheel zal bijdragen tot een economische heropleving van dit gebied.

Deze uitgebreide (her)aanleg van de ‘Paseo de Las Galletas’ bevat een aantal elementen die zo snel mogelijk moeten gerealiseerd worden. Daarbij is een beetje politieke moed en dito wil voor nodig want het volledige dossier zou dit jaar nog moeten opgenomen worden in de algemene eilandbegroting.

Is dit project voor binnenkort, dan? Sí, sí … mañana. En is het dan de beurt aan Costa del Silencio?

Foto: Eldigitalsur
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

HOPELOOS VERLIEFD

VERDRINKINGEN

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img