donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 77 – CANARIAS OP 8
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 77 – CANARIAS OP 8

De Canarische Eilanden bezetten de achtste plaats op de ranglijst van bestemmingen die Spanjaarden in het derde kwartaal van 2019 hebben bezocht. Dit volgens de gegevens van Encuesta de Turismo de Residentes en bekendgemaakt door het Instituto Nacional de Estadística (INE of Nationaal Instituut voor de Statistiek).

Concreet zijn de inwoners van de Canarische archipel goed voor 3,7 procent van het totaal aantal bestemmingen binnen het Spaanse grondgebied.

De meest bezochte provincies waren Andalusië (18%), Valencia (12,3%), Catalonië (11,7%), Castilla y León (8,6%), Galicië (5,6%), Castilla-La Mancha (5%) en Madrid (4,3%).
Na de Canarische Eilanden komen Aragon (3,1%), Asturië (2,9%), Cantabrië (2,5%), de Balearen (2,1%), Murcia (2,1%), Extremadura (2%), Baskenland (2%), Navarra (1,3%) en La Rioja (0,8%).
Rekening houdend met de Autonome Gemeenschappen werden de hoogste gemiddelde dagelijkse uitgaven geregistreerd op de Balearen (67 euro), Canarias (64) en de Comunidad de Madrid (54).

Aan de andere kant waren de reizen van Canariërs goed voor 3,8% met een totaal van 2.295.291 reizen en gemiddeld 4,9 overnachtingen. In het totaal werden er door de Spaanse residenten 61,1 miljoen keer (nationaal + internationaal) gereisd in het derde kwartaal 2019. Dit komt neer op een daling van 5,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. De oorzaak daarvoor moet gezocht worden bij het faillissement van Thomas Cook, dat een crisis in de toeristische sector veroorzaakte.

De Spanjaarden gaven echter 1,9% meer uit aan hun reizen, samen voor 19,297 miljard euro. Van het totaal aantal gemaakte reizen had 88,1% (of 53,8 miljoen reizen) Spanje als belangrijkste bestemming. Dit is een daling van 6,4% ten opzichte van het derde kwartaal 2018. Ruim 7,2 miljoen reizen werden naar het buitenland gemaakt, of 3,2% meer.
Bij reizen naar een nationale bestemming gaven de Spanjaarden 2,1% meer uit, terwijl ze bij reizen naar het buitenland 1,4% meer uitgaven.

In de eerste negen maanden van het jaar is het aantal reizen van Spanjaarden met 1,7% gedaald. Een daling van 2,6% naar binnenlandse bestemmingen en een stijging van 7% naar buitenlandse bestemmingen. Alle Spanjaarden samen gaven 2,7% meer uit in de periode januari-september 2019.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BONT OM DE ARM…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WAT EEN SMURRIE

VLIEGEN EN ALCOHOL

SEB LEESON LEGAL GROUP