maandag, april 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 75 – HUURWONINGEN TE KORT
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 75 – HUURWONINGEN TE KORT

Toeristische gebieden die zich uitstrekken over de gemeenten Arona en Adeje hebben een structureel tekort aan bewoonbare huizen omdat het toerisme de huurprijzen excessief de hoogte injaagt.  Hierdoor kan een Canarische familie er niet wonen en hoeven zij uit te wijken naar hoger gelegen delen en daarom eisen de gemeenten dat er een einde komt aan deze historische ongelijkheid en schuiven de zwarte piet door naar de Canarische overheid.

De belangrijkste toeristische gemeenten in het zuiden van Tenerife, Adeje en Arona, eisen van de Canarische regering dat zij meer sociale woningen bouwen, gezien de grote vraag in de regio en de exorbitante huurprijzen die de werknemers dwingen om zich verder weg van hun werkplek te vestigen, hetgeen de verkeersproblemen in de regio verergert.

Beide gemeenteraden verwijten de vorige regeringen van de Canarische Eilanden het tekort aan sociale woningen in de regio en hebben er alle vertrouwen in dat de huidige insulaire regering het probleem met vastberadenheid zal aanpakken. Er is een historische achterstand gegenereerd door vorige eilandregeringen die niet voldeden aan de vraag van de gemeenten. Dus stelt men nu voor om het roer om te slaan en een planning op te maken waarin het bouwen van sociale woningen voor de originele bevolking is opgenomen dat dringend wordt uitgevoerd.

Om te voldoen aan de vraag moeten in het gebied met de hoogste bevolkingsaantallen van het eiland huizen gebouwd worden tegen betaalbare prijzen zodat de werknemers in de toeristische sector dichter bij hun werk kunnen gaan wonen om aldus ook het woon-werkverkeer in te dijken. Daarmee voldoet de gemeentelijke overheid ook aan ecologische criteria die zij eerder in een andere agenda hebben bepaald. 
Beide burgemeesters herinneren eraan dat, naast de stopzetting van de bouw van sociale woningen in de afgelopen jaren, er nog andere factoren zijn die de stijging van de huurprijzen hebben beïnvloed. Ook het overkoepelend orgaan Asociación Hotelera y Extrahotelera de Santa Cruz de Tenerife (Ashotel) en het syndicaat Sindicalistas de Base, een meerderheidsorganisatie in de horecasector, wijzen erop dat vakantieverhuur moet gecentraliseerd plaatsvinden. Het tegenovergestelde zorgt voor een druk op de huurprijzen in woonwijken, wat het voor Canariërs erg moeilijk maakt om er toegang toe te krijgen. Het kan dus ook zorgen voor een coëxistentie.

Zowel de burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, als José Julián Mena, burgemeester van Arona, benadrukken dat het zuiden de ‘economische motor’ is van Tenerife, waar veel werkgelegenheid wordt gegenereerd en dat betekent ook dat al deze mensen zo dicht mogelijk bij hun werk moeten kunnen wonen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

IK KOM ERAAN

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

FRANSE COMPLIMENTJES

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img