dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 73 -  TOERISTISCHE MAANDCIJFERS
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 73 –  TOERISTISCHE MAANDCIJFERS

Toeristen komen en gaan en elke maand kijkt de overheid reikhalzend uit naar de cijfers over het toerisme. Op deze manier worden er tabellen, grafieken, diagrammen en schema’s gemaakt die in een overzichtelijke samenstelling van gegevens in cijfers worden gegoten.
Een van deze statistieken is de vergelijking van een bepaalde periode in het jaar met dezelfde periode in het vorig jaar.
Bron: Encuesta de Movimientos Turísticos en Frontera.

Canarische Eilanden

?De komst van buitenlandse toeristen naar de Canarische Eilanden is in de eerste negen maanden van het jaar met 4,2% gedaald terwijl de uitgaven van al de toeristen samen ongewijzigd is blijven steken op 12.464.000.000 euro. 

?Tot september was de archipel goed voor 16,9% van de totale uitgaven van het land en 10,7% van de buitenlandse bezoekers.De komst van buitenlandse toeristen is in de eerste negen maanden van het jaar op de Canarische Eilanden met 4,2% gedaald tot 9,6 miljoen.

?Daarnaast bedroegen de gecumuleerde uitgaven per toerist 1.294 euro of 4,3% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat is 149 euro per dag (+2,8%), met een gemiddelde verblijfsduur van 8,7 dagen. Ook dit is een stijging van 1,5%.

?Alleen in september 2019 bedroegen de totale uitgaven 1.226.000.000 euro. Dit is een daling met 7%. In deze maand gaf elke toerist een gemiddelde van 1.288 euro uit (+1,53%) met een gemiddelde dagelijkse uitgave van 149 euro (+4,1%).

?In september kwamen er in totaal 952.091 buitenlandse toeristen naar de Canarische Eilanden (-8,4%) waarvan 43,6% Britten en 18,5% Duitsers.

Spanje

?In de eerste negen maanden bezochten meer dan 67 miljoen internationale toeristen Spanje, dat is 1,3% meer dan in dezelfde periode in 2018.

?In september, de maand waarin de crisis van de Britse touroperator Thomas Cook uitbrak, bezochten 8,9 miljoen internationale toeristen Spanje, dit is slechts 0,2% minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

?De gemiddelde uitgave per toerist in de negende maand van het jaar bedroeg 1.089 euro (+1,9%) terwijl de gemiddelde dagelijkse uitgaven met 2,8% toenamen tot 151 euro.

?Van januari tot en met september bleven het Verenigd Koninkrijk met 14,8 miljoen toeristen de lijst aanvoeren, met 1,6% minder bezoekers dan in dezelfde periode in 2018. Daarna volgden Frankrijk met 9,1 miljoen toeristen en een daling van 2,4%, en Duitsland met 9 miljoen bezoekers, 1% minder.

?Catalonië is nog steeds dé topbestemming van buitenlandse toeristen in Spanje, met 15,6 miljoen (0,6%). Daarna volgen de Balearen met 12,1 miljoen (-0,4%) en Andalusië met meer dan 9,7 miljoen toeristen (+3,4%), en op de vierde plaats eindigen de Canarische Eilanden met 9,1 miljoen buitenlandse toeristen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

PASSAGIERS IN MAART 2024

GLAMPING OP TENERIFE

LORO PARQUE

SEB LEESON LEGAL GROUP