dinsdag, februari 27, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 71 – RYANAIR SLUIT BASIS
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 71 – RYANAIR SLUIT BASIS

De geruchten die reeds langer de ronde doen worden bevestigd. Ryanair sluit namelijk op 8 januari 2020 niet alleen haar basis op Tenerife, maar ook deze op  Gran Canaria, Lanzarote en Gerona in de Spaanse autonome regio Catalonië. Daarmee worden er 432 mensen werkloos, waaronder 327 cabinepersoneelsleden en 105 piloten.
Voor alle duidelijkheid. De basissen verdwijnen, wat erg jammer is, maar de bestemmingen worden niet opgegeven. Daardoor zullen er in 2020 vluchten blijven doorgaan van en naar de vier getroffen luchthavens.

Volgens de vakbond Unión Sindical Obrera (USO) is er ook personeel dat ingehuurd is en niet tewerkgesteld wordt door Ryanair. Het betreft werknemers die ingezet werden door de uitzendbureaus Workforce en Crewlink. Uiteindelijk moet Ryanair het ontslag aanbieden aan 220 eigen werknemers.

Dinsdag 15 oktober 2019 hebben er drie bijeenkomsten plaatsgevonden in Madrid over het dossier van de regulering van de werkgelegenheid (ERE = el expediente de regulación de empleo) dat zal beginnen met de sluiting op 8 januari aanstaande van de basis van Girona, Tenerife Zuid, Gran Canaria en Lanzarote. In de vergaderingen met Ryanair en de agentschappen Crewlink en Workforce, is gebleken dat  Tenerife en Girona het hardst getroffen worden, met in elke basis 100 ontslagen, gevolgd door de basis op Gran Canaria met 69 ontslagen en deze op Lanzarote met 58 ontslagen.

In alle dergelijke onderhandelingen zijn er discussies, wordt de waarheid soms geweld aangedaan en moeten er vooral veel toegevingen worden gedaan. Zo heeft USO de accreditatie van de regulering van de werkgelegenheid nog maar pas ontvangen en heeft die haar nog niet kunnen bestuderen en analyseren. Wat de vakbond helaas wel kan bevestigen is dat Gerona als basis mee is opgenomen in de lijst van de te sluiten basissen.
Wel gaat het syndicaat ervan uit dat het dossier dat de procedure voor de regularisatie van de collectieve tewerkstelling van de ERE beschrijft, niet gerechtvaardigd is. Maar dat zal moeten blijken na de volledige interpretatie van de ERE.

Er zijn in ieder geval twee nieuwe data vastgelegd om de onderhandelingen te starten. Op 25 en 30 oktober 2019 zal de analyse van het voorstel door de vakbond worden besproken en zullen de acties aan Ryanair bekend gemaakt worden. De vakbond USO zal alles in het werk stellen om dit proces te vertragen om zo veel mogelijk het banenverlies te minimaliseren.

De basissen moeten verdwijnen, zegt Ryanair. Het laatste woord hierover is nog niet gezegd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

HOPELOOS VERLIEFD

OSCILLEREND TOERISME

BESTE KLIMAAT TER WERELD

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

BOFFEN EN BLAZEN…

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img