vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 7

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 7

BAILE DE MAGOS

In Santa Cruz staat alles klaar om de traditionele Baile de Magos te vieren. Inwoners kleden zich om in hun typische Canarische kledij en genieten van traditionele muziek, dans en gastronomie.
Het Spaanse woord magos betekent hier niet letterlijk goochelaar en nog minder tovenaar. De uitdrukking mago, maga en magos verwijzen naar een oud traditioneel verhaal waarin boeren en boerinnen zo werden genoemd omdat ze op bepaalde activiteiten en evenementen in een kleurrijke en nette feestkledij verschenen in plaats van in hun vuile gekreukte werkkledij van op het land. Ze veranderden zichzelf in een ander plaatje en zo werd allusie gewekt op een goocheltruc. Op deze manier werd de magokledij de enige echte Canarische traditionele feestkledij.

De baile de magos is een dansfeest waarin iedereen verkleed moet zijn in deze traditionele kledij. Een terugkerende verplichting voor veel festivals en evenementen. Denk maar aan de romerías. Soms is het dragen van het typische kostuum verplicht om aan een evenement deel te nemen. Ook hier.

De gemeenteraad van Santa Cruz heeft  628 tafels gedekt in de onmiddellijk omgeving van de kerk La Concepción en heeft een reeks activiteiten gepland. Als de zon achter de horizon is verdwenen start het orkest zijn repertoire en danst iedere aanwezige de nacht door. Salsa’s, merengues, paso dobles, tango’s, sírinoques en tajarastes zwieren door de nachtelijke lucht.

Voor dit evenement heeft de gemeenteraad, via de Autonome Organisatie voor Feesten en Recreatie (OAFAR), 628 tafels verspreid over de straten van La Noria, Afilarmónica Ni Fú-Ni Fá, Charco La Casona, Campo Castro, Plaza de la Iglesia de la Concepción, Plaza de Europa en Bravo Murillo, waar de 11.000 mensen zullen plaatsnemen om aan dit gebeuren deel te nemen. die in staat zijn om onderdak te bieden aan de locatie waar, jaar na jaar, deze ontmoeting met tradities en folklore plaatsvindt.

Net als in de vorige edities is de toegang tot de Baile de Magos gratis, maar is het van essentieel belang om gekleed te gaan in traditionele kledij. Het hele festijn wordt woensdag 2 mei 2018 om 20.00 uur op gang geschoten door José Manuel Bermúdez, de burgemeester, door Fernando Clavijo, de president van de Canarische Eilanden, de patroonheilige de Maagd van Candelaria en door een aantal koninginnen en miss’en.

Het orkest met dienst is de twintigkoppige formatie Los Majuelos die met hun folkloristische muziek de muzikale animatie op zich nemen.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES