maandag, juli 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 69 – RINGSNELWEG BIJNA AFGEWERKT
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 69 – RINGSNELWEG BIJNA AFGEWERKT

Zij die gehoopt hadden op een snelle voltooiing van de ringsnelweg op Tenerife zullen tevreden zijn met dit artikel. De voorziene werken voor traject El Tanque-Santiago del Teide die in de tweede helft van november 2019 zouden uitgevoerd worden en de ring als dusdanig compleet rond zouden maken worden nu vrijgesteld van een hinderend administratief obstakel.
El Tribunal Administrativo de Contratos Públicos de la Comunidad Autónoma is de rechtbank die uitspraak doet van vonnissen over overheidsopdrachten van de Canarische Eilanden heeft in beroep beslist dat de gunning van het traject tussen El Tanque-Santiago del Teide van de eilandring wordt goedgekeurd en heeft daarmee de schorsing opgeheven die de start van de werkzaamheden verhinderde.

De minister van Openbare Werken, Vervoer en Huisvesting van de Canarische regering, Sebastian Franquis, meldde gisteren dat de tweede helft van november de startdatum van de werkzaamheden zal zijn. Franquis heeft alle betrokken diensten opdracht gegeven om de administratieve procedures die nodig zijn om de werkzaamheden zo snel mogelijk te starten, te versnellen en heeft verklaard dat het vonnis de weg vrijmaakt om alle vergunningen en administratieve procedures te starten om het contract met de gegunde onderneming te kunnen ondertekenen.

Het 11,3 kilometer lange traject van El Tanque naar Santiago del Teide moet de bestaande snelwegen TF-1 en TF-5 met elkaar verbinden en zorgen voor een fysieke lus rond het eiland. Op deze manier wordt noord en zuid met elkaar verbonden.
De snelweg valt theoretisch een beetje uit de boot want de nieuwe weg zal bestaan uit een éénvaksbaan van 3,50 meter en een dubbele rijbaan in de tunnel met een pechstrook van 2,50 meter. Er komen twee op- en afritten (El Tanque en de andere in Santiago del Teide), alsmede twee viaducten, vijf kunstmatige tunnels, vier onderdoorgangen en een voetgangersbrug.
Opmerkelijk is de Erjos-tunnel, die met meer dan 5 kilometer het meest unieke bouwelement van de eilandring is, aangezien het ondergronds door het Teno-massief loopt en daarmee ook een van de langste snelwegtunnels van Spanje is.

Er werden voor deze laatste schakel van de ringsnelweg verschillende opties voorgesteld, maar omdat deze streek orografisch en topografisch complex is voor de wegenbouw moest er een betaalbare oplossing uit de bus komen. Vandaar de keuze voor een minimaal aantal rijvakken. Door de vorige regering werd nochtans gekozen voor het project van een ‘liggende’ snelweg met vier rijstroken. De spreuk ‘Andere bazen, andere wetten’ is hier nu van toepassing.

De werken voor de sluiting van de eilandring werden in juni gegund, maar protest van een van de bedrijven die aan de aanbesteding deelnam heeft roet in het procedure-eten gegooid. Nu er uitspraak is gedaan door de rechtbank staat iedereen in de startblokken om dit huzarenstukje te realiseren.

Het startschot van de ruim 240 miljoen euro kostende werken wordt gegeven op maandag 25 november 2019.  Dit zijn meteen het duurste openbare wegenwerken die in Spanje ooit werden gerealiseerd. Dat komt omdat het laatste traject 11,3 kilometer lang is waaronder de 5,1 kilometer lang ondertunneling in Erjos. Als alles volgens schema verloopt kunnen we het eiland rond rijden tegen eind 2023.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

VERDRINKINGEN

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

‘S LANDS WIJS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

GEVAARLIJKE ZON

GOEDKOOP VLIEGEN

SEB LEESON LEGAL GROUP