donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 67 – ONGELUKKIGE HOTELFORMULE
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 67 – ONGELUKKIGE HOTELFORMULE

Iedereen die naar Tenerife afreist verdient respect voor zijn keuze van het soort logies op hotel. Enkel logies, halfpension, volpension of all-inclusive, iedereen vindt zijn budgettaire weerga in de gekozen formule. Maar Tenerife is geen land in het Midden-Oosten waarbij je best binnen de muren van het hotel blijft. Tenerife is een levendig en sociaal eiland waarop alles aanwezig is om het de toerist naar de zin te maken. Vooral de lokale economie lacht iedereen toe.

Op dit ogenblik zakt de economie wat in elkaar en we hopen met zijn allen dat we uit een recessie kunnen blijven. Dat kunnen we missen als de pest en dat zegt ook de voorzitter van Movimiento del Pueblo, een vereniging die kleine zelfstandigen verenigt. Hij wijst ons op het feit dat de economie stagneert en de situatie zal verergeren wanneer de Brexit een feit zal zijn. Het voortbestaan van kleine bedrijven is afhankelijk van het toerisme omdat deze sector zorgt voor ruim 80% van de economische omzet.

Juan Luis Hernandez is hotelier en betrokken bij een nieuwe campagne waarin onomwonden gesteld wordt dat  all-inclusive-hotels schadelijk zijn voor de detailhandel. Deze campagne start in de gemeenten Arona en Adeje en zal een aantal weken aanhouden. Ondertussen komen de toeristische centra aan de beurt op de andere Canarische Eilanden.

De slogan van deze actie is “El turismo es de todos, apostemos por el pequeño negocio”, vrij vertaald: “Toerisme is van iedereen, laten we inzetten op de kleine bedrijven”.

Er wordt reeds tien jaar strijd geleverd tegen deze kunstmatige manier om toeristen binnen de hotelmuren te houden ten nadele van sympathieke familiebedrijfjes en kleine handelszaken en zonder rekening te houden met de gevolgen van de lokale economie op de Canarische Eilanden. Er moet blijvend druk op de ketel worden gezet, niet alleen om het probleem aan te kaarten bij de overheid, maar vooral bij de toerist himself.
De actie Movimiento para el Pueblo hekelt ook de onverschilligheid van Ashotel, het overkoepelend hotelorga
an, en het negationisme over dit probleem van verschillende toeristische instellingen en officiële toeristische platformen van de Canarische Eilanden.

Temeer omdat de belastingdruk voor grotere bedrijven lager is dan voor een zelfstandige, terwijl er op de Canarische Eilanden 120.000 zelfstandigen zijn en er daar meer banen worden gecreëerd dan in de grotere hotels. Daarom wordt aan de lokale besturen, de eilandregering en de overkoepelende Canarische regering respect gevraagd voor de kleine zelfstandigen en wordt er voorgesteld om mee te zoeken naar mogelijke oplossingen om het all-inclusive-toerisme in te dijken en de belastingstarieven op een gelijke voet te schalen.

Hoeveel toeristen kiezen voor deze formule en hoeveel er gespendeerd wordt gedurende een verblijf op Tenerife kun je lezen in het artikel HOTEL ALLES INBEGREPEN.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img