maandag, juli 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 66 - MASCANEN CONTENT
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 66 – MASCANEN CONTENT

Een bezoek aan Masca wordt sterk aanbevolen aan iedereen die naar Tenerife afreist. Het staat zelfs in de top drie van de meest bezochte locaties op Tenerife. We schreven dit in het artikel DAGUITSTAP NAAR MASCA.  Daarin wordt ook de wandeling aanbevolen die 600 meter naar beneden door de barranco loopt tot aan de oceaan.
Het weer op Tenerife kan soms hard uithalen en soms worden er dingen verwoest door storm en ontij. En dat gebeurde ook op 26 februari 2018. De voorjaarsstormen hebben roet in het eten gegooid van de infrastructuur die de toeristen na een zware wandeling aan boord moet helpen van een vaartuig om hen terug te brengen naar de bewoonde wereld. Daardoor werd de barranco afgesloten. Niemand kan er nog door. Dat beschreven wij in het artikel MASCAKLOOF NOG NIET OPEN.

Wie had gedacht dat de werken aan de infrastructuur, de bewegwijzering en de beveiliging van het barrancopad snel zouden zijn geregeld, had het goed mis. Anderhalf jaar later is deze nog steeds gesloten. Ook de werken aan het platform waar ook een heli kan landen zijn nog niet afgewerkt. En eigenaardig genoeg is niet iedereen door deze situatie teleurgesteld.
De bewoners van dit afgelegen gehucht in Buenavista del Norte hebben sinds eind februari 2018, toen de gemeente besloot om de toegang tot het steeds onveiliger wordende wandelpad te sluiten, aan levenskwaliteit gewonnen. Ze worden reeds anderhalf jaar lang gevrijwaard van voortdurende en risicovolle reddingsacties die op het land, via het water en in de lucht werden uitgevoerd. Het dorp blijft vrij van brandweermannen, medische hulpploegen, alpinisten en hulpverleners.

Het is duidelijk dat de sluiting van het ravijn heeft geleid tot een financiële verliespost voor de bedrijven die excursies aanbieden en de toeristen per boot kwamen ophalen om ze terug naar de haven van Los Gigantes te brengen.
De Mascanen treuren er niet om, maar vragen aan de overheid om het wandelpad niet te heropenen zolang het parkeerprobleem langs de weg niet volledig is weggewerkt en ook om de toegang tot Masca te beperken. De buurtgroep juicht in elk geval het voorstel reeds toe om de toegang tot de ravijnwandeling te beperken tot ongeveer 300 personen per dag. Het voorstel om voertuigen te parkeren in Santiago del Teide en in Buenavista del Norte, om zich dan met speciale bussen naar Masca te begeven wordt door de inwoners van het pittoreske gehucht hartelijk ontvangen. Een beetje dezelfde manier zoals dat reeds wordt toegepast in Punta de Teno, dat in eerste instantie veel controverse opleverde, maar uiteindelijk heel goed bleek te werken.

De inwoners van Masca willen de toeristen graag welkom heten maar dan op een ordelijke manier en in harmonie met de omgeving. Overlast en chaos kunnen ze missen als kiespijn.

Nog even dit. Als de werken helemaal af zijn zullen de wandelaars die de barranco afdalen onderweg langs drie wachtposten voorbijkomen. Veiligheid voor alles.

Foto: Caroline Temmerman
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

TENERIFE ONTDEKKEN

DRINKBAAR KRAANWATER

WAT IS EEN CALIMA?

SEB LEESON LEGAL GROUP