maandag, februari 26, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 61 – RINGSNELWEG AFGEWERKT
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 61 – RINGSNELWEG AFGEWERKT

Is er na meer dan 50 jaar eindelijk licht aan het eind van de tunnel die het project van de ringsnelweg helemaal rond moet krijgen? Wordt de totale ring eindelijk rond? Komt er een eind aan het vreselijk lange verhaal dat werd gestart op 16 maart 1967 en zorgde voor de eerste snelwegverbinding tussen Santa Cruz en Candelaria?

Ja, er is licht in de tunnel van de snelweg die het ons mogelijk moet maken om helemaal rond te rijden, zowel in wijzerzin als in tegenwijzerzin. De officiële regeringsmededeling bij monde van Sebastian Franquis, minister van Openbare Werken van de Canarische regering, luidt: “De werkzaamheden aan de sectie El Tanque – Santiago del Teide beginnen in november 2019”. Dit wordt een weg met twee rijstroken in elke richting waarmee de twee loshangende eindpunten met elkaar worden verbonden.

De minister benadrukte dat de start van de werkzaamheden werd vertraagd door een van de bedrijven die protest heeft ingediend in de toekenningsprocedure omdat het aannemersbedrijf Joint Venture (UTE) OHL, Sato, Bahillo Excavations en Asfaltos Bahillo een bod had gedaan van bijna 213,5 miljoen, waar het officiële aanbestedingsbedrag werd geraamd op ruim € 335 miljoen.
Het ingediende bedrag werd eerst aanvaard, daarna betwist en nog later ingetrokken omdat het roekeloos en onbetrouwbaar was. Daarom moest de aanbesteding helemaal
terug vanaf nul beginnen.

In het oorspronkelijke project werd slechts één rijstrook in elke richting overwogen tussen El Tanque en de Erjos-tunnel. Om diverse redenen overwoog de regering echter het nieuwe traject uit te breiden tot vier rijstroken (twee in elke richting) om te kunnen spreken van een echte snelweg rond het eiland.

Met betrekking tot het mogelijke risico dat het milieueffectrapport (MER) – dat door de vorige regering van de Canarische Coalitie werd verlengd tot december van dit jaar afloopt, zei minister Franquis dat hij erop vertrouwt dat de termijnen zullen worden nageleefd en dat de werkzaamheden in de tweede helft van november kunnen aangevat worden.

Een ander heikel punt zijn de werken ter hoogte van Las Chafiras en La Oroteanda. De betrokken ministeries erkennen dat er vertragingen werden opgelopen maar sluiten uit dat de werken langer zullen duren dan de voorziene 21 maanden. Het is van cruciaal belang voor de connectiviteit in het zuiden van Tenerife dat de uitvoeringsplanning wordt nageleefd, daar waar dagelijks 75.000 voertuigen voorbijrijden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img