zondag, juni 16, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 59 - GEVAARLIJK ZEEZWEMBAD
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 59 – GEVAARLIJK ZEEZWEMBAD

Een paar weken geleden heeft de Spaanse krant El Mundo het zeezwembad Charco de la Laja, gelegen in de gemeente San Juan de la Rambla, op nummer één gerangschikt op de lijst van ‘mooiste en beste natuurlijke zwembaden in Spanje. Een erkenning dat door de gemeentelijke overheid in dank werd aangenomen, want dit heeft steeds een commercieel-publicitair effect.

De gesmolten vulkanische omgeving in een oneindig panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan en de onderdompeling in kristalhelder water biedt iedere bezoeker een onmiskenbare schoonheid. Het is echter niet alles wat blinkt. Er zijn ook echter kapers op de kust. Harde winden over de oceaan ontwikkelen grote golven die verwoestend kunnen uithalen wanneer ze aan land komen. Dit fenomeen werd uitvoerig beschreven in ons artikel WEERFENOMENEN (1).

Een inwoner uit San Juan de la Rambla heeft het krantenartikel van zijn sokkel geblazen door deze andere kant van de medaille te tonen. Niet alles wat blinkt is goud. Gebrek aan onderhoud en slechte weersomstandigheden maken van deze site een gevaarlijke plaats.
Gaten in het voetpad, scherpe randen van loskomende bevloering en verloedering van het geheel. Dit gegeven, door een inwoner aan het licht gebracht, staat tegenover het mooiste en het schoonste uit de nationale pers. Een ongelijke strijd.

Inwoners van deze noordelijk gelegen gemeente gebruiken sinds decennia het zeezwembad – vooral voor de jeugd is dit een verzamelplaats om te keuvelen, te ravotten en te zwemmen. Maar met de jaren kwamen de toeristen, en die brachten ook hun kinderen mee. Iedereen genoot van dat stukje ongerepte kustnatuurschoon.
Maar niet iedereen is tevreden als zoon- of dochterlief huilend terugkeert met bloedende snijwonden aan de voeten veroorzaakt door scherpe stenen. Deze ongelukjes zijn te vermijden met een minimum aan onderhoud, aldus de aanbrenger.
Bezoekers, residenten en toeristen dienen een leuk aandenken over te houden aan San Juan de la Rambla als plaats voor ongekende waterpret.

De burgemeester van San Juan de la Rambla, Fidela Velázquez (PSOE), heeft daarna verklaard dat het project van de eilandregering Tenerife y el Mar vorig jaar niet kon worden uitgevoerd om onbekende redenen. Een van de doelstellingen van het programma was het behoud van het natuurlijke uiterlijk van de kust, het vervangen van de versleten bestrating, het installeren van nieuwe veiligheidsmaatregelen, nieuwe toegangstrappen en een extra reling.

De bevoegde schepen/wethouder minimaliseert de klachten van de inwoner en zegt dat de gemeente bezig is met het uitvoeren van fundamentele onderhoudswerkzaamheden in de Charco de la Laja, doch erkent de sociale klacht van de buurman: “Mocht het echter zó erg zijn als onze buurman beweert, dan zou de gemeentelijke overheid dit zwemparadijs afgesloten hebben.”

En zo zien we maar hoe partijen het oneens zijn met elkaar. Wie heeft gelijk? Beiden, want wij passen hier het voordeel van de twijfel toe. In ieder geval zal en moet er iets gebeuren voor de algemene veiligheid en voor het succesverhaal van het zeezwembad Charco de la Laja.

Foto: Tono Gonzalez

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img