maandag, juli 15, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 55
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 55

SIAM PARK TUSSEN DE GROTE JONGENS –

Het grootste waterpretpark van Europa; een waterpretpark voor volwassenen, wordt wel eens gezegd, omdat te kleine kinderen geen toegang hebben tot heel wat attracties.
Sedert 2008 is dit park in Costa Adeje operatief en maakt het gebruik van de modernste technieken die resulteren in exotisme, diversiteit en mysterie. Het centraal thema is de koningin van het oude Siam die iedereen een unieke belevenis wil meegeven.
De dagprijs is niet goedkoop, maar het aanbod daarentegen is wel hypermodern en spectaculair.
Wie ooit Siam Park heeft bezocht kan het weten. Mooi, verbazend, attractief, groots, spannend, adrenalinebevorderend en een topper in het segment der amusementsparken over de hele wereld.

Wereldwijd staat Siam Park op de zestiende plaats tussen de grote jongens en op de vierde plaats in Europa met 1,2 miljoen bezoekers, een lichte stijging van 0,1% ten opzichte van 2017. Als waterpretpark blijft dit het grootste themapark van Europa.

Het meest bezochte waterpark ter wereld is het Chimelong Waterpark in China met 2,7 miljoen bezoekers (+1,9%), gevolgd door Typhoon Lagoon bij Disney World in Orlando met 2,2 miljoen bezoekers (+5%) en Blizzard Beach bij Disney World met 2 miljoen bezoeken (+3%).

De 25 meest bezochte themaparken ter wereld ontvingen in 2018 samen 252 miljoen bezoekers in 2018 of 3,3% meer dan het jaar voordien, een ranglijst waarin twee faciliteiten in Spanje tot de top 20 van Europa behoren, PortAventura World, op de zesde plaats, en op grote afstand, Warner Park.

De drie meest bezochte pretparken waren vorig jaar wereldwijd Magic Kingdom in Walt Disney World, Florida, met 20,8 miljoen bezoekers (+2%), Disneyland in Californië met 18,6 miljoen bezoekers (+2%) en Tokyo Disneyland met 14,6 miljoen bezoekers, een stijging van 7,9%.

In het verslag wordt de nadruk gelegd op een sterke groei in alle regio’s en in alle soorten attracties, in vergelijking met de dalingen in voorgaande jaren. Terwijl de themaparken met 4% zijn gegroeid, zijn ook de waterparken met 2,5% toegenomen, wat de groei in het Noord-Amerikaanse gebied van 5,8% en die van Europa zelfs tot 6,7% benadrukt.

Volgens deze analyse blijkt uit de gegevens dat de amusementsindustrie tot wasdom is gekomen en wordt erkend als een drijvende kracht achter de ontwikkeling, met een grote economische impact op de economie en het toerisme van de betreffende landen, maar ook als een gedeelde wereldwijde ervaring.

Wereldwijd blijft de markt van de themaparken groeien met een stijging van 5,4%, in se vooral in de Verenigde Staten en in Azië.

De eerste plaats voor vrijetijdsgroepen werd opnieuw ingenomen door Walt Disney Attractions, die 157,3 miljoen bezoekers bereikte, of 4,9% meer dan in 2017. Daarna volgen Merlin Entertainments Group, met 67 miljoen bezoekers (+1,5%) en Universal Parks and Resort, met 50 miljoen bezoekers (+1,2%). Deze lijst wordt aangevuld met Oct Parks China met 49,3 miljoen bezoekers (+15,1%), Fantawild met 42 miljoen bezoekers (+9,3%), Six Flags met 32 miljoen bezoekers (+5,3%) en Chimelong Group die naar de zesde plaats stijgt met 34 miljoen bezoekers of 9,6% meer dan het jaar ervoor.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VEEL PARKEERBOETES

ROKEN VERBODEN

SEB LEESON LEGAL GROUP