donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 53
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 53

NIEUWE DRONE –

Drones zijn de absolute toekomst op veel toepassingsgebieden. Denk maar aan film- en fotografie, aan bewakings- en observatieopdrachten, aan een resem van transportmogelijkheden, aan de hulpverlening en nog veel meer.
Een drone is een luchtvaartuig zonder piloot aan boord dat op afstand wordt bestuurd. Kleinere toestellen worden in line of sight bestuurd, grotere professionele drones kunnen bestuurd worden vanaf om het even welke plaats op aarde. Op Tenerife zijn reeds twee drones in gebruik bij de hulp- en reddingsdiensten en wordt er een derde apparaat aan de vloot toegevoegd. Deze drone van de nieuwste generatie heeft een grotere autonomie en maakt het mogelijk om langere zoekacties uit te voeren. Deze is ook inzetbaar in stedelijke gebieden, en dat is een bijkomend voordeel.

Dit apparaat is vervaardigd door Aeronautica SDLE in opdracht van het grootstedelijk gewest die aan de bestelling enkele specificaties heeft  toegevoegd. Zo moest de drone een vliegautonomie hebben van 40 minuten en een actieradius van 20 kilometer. Bovendien moest hij inzetbaar zijn in stedelijke zones, wat de andere twee drones niet kunnen.

De nieuwe drone-eenheid in de hoofdstad zal naar verwachting deze zomer operationeel zijn. Tegen die tijd moeten er vijf personen van het droneteam opgeleid zijn om het nieuwste exemplaar probleemloos te bedienen. Twee ambtenaren van de civiele bescherming, twee vrijwillige brandweermannen en een agent van de lokale politie zullen, tegen het begin van de zomer, het vliegen op zich nemen.

Zaida González, plaatsvervangend burgemeester van Santa Cruz en schepen/wethouder zei tijdens de presentatie dat het nieuwe apparaat voldoet aan de behoeften van de civiele bescherming en de hulpverlening in het algemeen en gaat een stuk verder dan de prestaties van de gebruikelijke drones voor commercieel gebruik.

De toepassingen van deze luchtmacht zijn onder andere zoek- en reddingsoperaties, snelle detectie en monitoring van branden, de locatie van ongevallen op moeilijk bereikbare plaatsen en ondersteuning in geval van natuurrampen. Tot nog toe was de eenheid betrokken bij het zoeken naar mensen en het inschatten van geologische potentiële risico’s.
Een recente toepassing was de beoordeling van het ongeval in Los Campitos, waar een auto gevaarlijk over een afgrond hing en een van de drones  werd ingezet om te beoordelen of de auto wel aldan niet naar beneden zou vallen. Een andere inzet was de zoektocht naar Doña Donato Rosa, die deze week verdween in El Médano.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

KERST OP TENERIFE

LENTE OP HET EILAND

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIRUSSEN OP TENERIFE

VISAREND BESCHERMD

TENERIFE IN DE TOEKOMST

spot_img