maandag, juli 22, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 51
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 51

CLUSTER VAN KLEINE AARDBEVINGEN
Het Instituto Volcanológico de Canarias (Involcan) is het instituut dat de Canarische Eilanden nauwlettend in de gaten houdt als het om seismiciteit gaat. Dit moetje letterlijk nemen want er staat een resem aan meettoestellen op en ronde de archipel en op deze manier kan minste aardbeweging geregistreerd worden.  Op maandag 6 mei 2019 is zijn er tientallen kleine aardbevinkjes geregistreerd in het diep tussen Tenerife en Gran Canaria. Dit wordt in vaktaal een cluster (zwerm) genoemd.

De onderzeese activiteit startte op maandag in alle vroegte en heeft zich vandaag de hele dag geduurd. Om 02.16 uur werd de eerste trilling geregistreerd, daarna volgenden er nog 32. De zwaarste had een kracht van 2,1 op de schaal van Richter,

Deze aardbevingen waren het resultaat van tektonische storingen en hebben in dit geval geen relatie met vulkaanactiviteit. Het Instituto Volcanológico de Canarias (INVOLCAN) meldt dat er geen reden is tot ongerustheid. Dergelijke activiteit laat zien wat dynamische systemen van vulkanen kunnen veroorzaken.
We leven op een bewegende bodem, dat weten we allemaal en het rommelt elke dag wel ergens, en als wij het niet voelen maken wij ons niet ongerust.
Zo nu en dan wordt er wel over gecommuniceerd, en dan is dat groot nieuws.

Wil je meer lezen over deze boeiende materie, dan kan dit in een eerder gepubliceerd artikel met de titel De aarde beweegt.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

KERST OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

MEER WETEN OVER ARONA

OVERWINTEREN OP TENERIFE

STEEK VAN DE TIJGERMUG

SEB LEESON LEGAL GROUP