vrijdag, september 29, 2023
spot_img
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 50

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 50

RECORD IN 2018, MAAR …
Carlos Alonso, voorzitter van de eilandregering, was meer dan een beetje fier toen hij de cijfers van 2018 bekendmaakte. Samen met de Minister van Toerisme, Alberto Bernabé, legde hij gedetailleerde cijfers op tafel.
In het voorbije jaar zijn er 5,8 miljoen toeristen naar Tenerife en de drie zustereilanden gereisd en dit is 3,9% meer dan in 2017 en ongeveer 1 miljoen toeristen meer is dan op Gran Canaria.
Op deze manier er 4,474 miljard aan omzet gegenereerd en blijft de toeristische sector zorgen voor het hoofdaandeel van inkomsten op de westelijke provincie.

Wat 2019 betreft, is het koffiedik kijken. Niemand durft een voorspelling te doen. De Brexit en het aantrekken van de toeristische markt in Tunesië, Turkije en Egypte zouden wel eens roet in het eten durven gooien.

Het aantal overnachtingen daalde met 0,1% tot bijna 42 miljoen eenheden. De bezettingsgraad daalde naar 68,8 % (-4,8%) en een gemiddeld verblijf op de eilanden bleef steken op 7,24 dagen. Het verblijf in vijfsterrenhotels daarenboven steeg met 7,1% en zal in de toekomst nog meer gepromoot worden.

De minister van Toerisme benadrukte dat er een aangroei was van de Franse (+4,7%), Nederlandse (+2,4%), Belgische (+1,9%) en Ierse (+13,6%) markt, terwijl Italië (-2%), Scandinavië (-3,7%), Oostenrijk (-2,4%), Zwitserland (-1,5%) en Rusland (-6,7%) met minder kwamen.

Ondanks de strengere verhuurwetgeving groeide de vakantieverhuur groeide vorig jaar met 180% in Tenerife en bedraagt momenteel meer dan 8% van alle toeristische bedden.

Wat de werkgelegenheid betreft sloot Tenerife 2018 af met 375.395 nieuwe arbeidscontracten in alle economische sectoren, of 4,4% meer dan in 2017. Bijna de helft van deze aanwervingen werd gemaakt in de toeristische sector. Dat resulteert in 162.756 nieuwe aanwervingen of 5,9% meer dan in 2017. Volgens de eilandregering is het aantal arbeidscontracten voor onbepaalde duur, gestegen met 21%.
Het gaat dus in stijgende lijn met de werkgelegenheid, wat dan weer goed is voor de levensstandaard van de lokale bevolking.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

WERKLOOS OF RIJK

SCHILDERIJ VOOR EEN VRIEND