donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 5
SEB LEESON LEGAL GROUP

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 5

OPLOSSING TEN BEL IN ZICHT

Na 25 jaar dossierverlamming heeft de gemeenteraad van Arona, in nauwe samenwerking met de Junta Compensación, een groot deel van het plan van ruimtelijke ordening van El Mojón in Los Cristianos en andere delen binnen Arona weer op de rails gezet. Deze actie maakt het mogelijk om verder te werken aan de toeristische, residentiële en commerciële vergunningen en geeft meteen het startschot voor alles waarvoor de gemeentelijke overheid verantwoordelijk is. Daaronder valt ook de aanleg en netheid van groene ruimten, de locaties voor cultuurbeleving en de infrastructuur voor het onderwijs.
Met andere woorden, Arona slaagt erin het gedeeltelijke plan van El Mojón te deblokkeren en zal proberen vóór de jaarwisseling zichtbaar actie te ondernemen in alle dossiers waar het de voorbije decennia voor geen meter vooruitgang werd geboekt.
Luis García, gemeenteraadslid en verantwoordelijke voor Ruimtelijke Ordening kondigt aan dat het plan geldt voor alle locaties in Arona, dus ook voor de Costa del Silencio en voor het desolate Ten Bel.

Eindelijk en na meer dan 20 jaar oponthoud komen er op El Mojón nieuwe projecten zoals openbare groenzones en ruimten, nieuwe infrastructuur voor hotels, voor residentiële verblijven en voor commerciële uitbatingen die direct en indirect zullen bijdragen aan de werkgelegenheid. De oppervlakte van 900.000 vierkante meter zal helemaal geüpdatet worden tot een zone die een aangename economische dynamiek zal uitstralen.

Luis García voegt hieraan toe waarop wij allemaal zitten te wachten.
“Wij zijn reeds maanden bezig om een oplossing te zoeken voor de regio Ten Bel, waar we ernstige problemen met stevige oplossingen moeten bestrijden. Dit tegen 2019. De ruimtelijke ordening moet op een dynamische wijze worden aangepakt zodat de regio opnieuw zal schitteren zoals in de gloriedagen van Ten Bel.”

Er is dus hoop en hoop doet leven. Wij fronsen enkel de wenkbrauwen als we naar de timing kijken. Wij weten uit ervaring dat politieke eindbeslissingen op alle niveau’s erg lang op zich kunnen laten wachten en dat daardoor de vergunningen en toelatingen naar later worden verschoven.
 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

ZOMERSE KERST OP TENERIFE

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP