dinsdag, oktober 3, 2023
spot_img
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 5

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 5

OPLOSSING TEN BEL IN ZICHT

Na 25 jaar dossierverlamming heeft de gemeenteraad van Arona, in nauwe samenwerking met de Junta Compensación, een groot deel van het plan van ruimtelijke ordening van El Mojón in Los Cristianos en andere delen binnen Arona weer op de rails gezet. Deze actie maakt het mogelijk om verder te werken aan de toeristische, residentiële en commerciële vergunningen en geeft meteen het startschot voor alles waarvoor de gemeentelijke overheid verantwoordelijk is. Daaronder valt ook de aanleg en netheid van groene ruimten, de locaties voor cultuurbeleving en de infrastructuur voor het onderwijs.
Met andere woorden, Arona slaagt erin het gedeeltelijke plan van El Mojón te deblokkeren en zal proberen vóór de jaarwisseling zichtbaar actie te ondernemen in alle dossiers waar het de voorbije decennia voor geen meter vooruitgang werd geboekt.
Luis García, gemeenteraadslid en verantwoordelijke voor Ruimtelijke Ordening kondigt aan dat het plan geldt voor alle locaties in Arona, dus ook voor de Costa del Silencio en voor het desolate Ten Bel.

Eindelijk en na meer dan 20 jaar oponthoud komen er op El Mojón nieuwe projecten zoals openbare groenzones en ruimten, nieuwe infrastructuur voor hotels, voor residentiële verblijven en voor commerciële uitbatingen die direct en indirect zullen bijdragen aan de werkgelegenheid. De oppervlakte van 900.000 vierkante meter zal helemaal geüpdatet worden tot een zone die een aangename economische dynamiek zal uitstralen.

Luis García voegt hieraan toe waarop wij allemaal zitten te wachten.
“Wij zijn reeds maanden bezig om een oplossing te zoeken voor de regio Ten Bel, waar we ernstige problemen met stevige oplossingen moeten bestrijden. Dit tegen 2019. De ruimtelijke ordening moet op een dynamische wijze worden aangepakt zodat de regio opnieuw zal schitteren zoals in de gloriedagen van Ten Bel.”

Er is dus hoop en hoop doet leven. Wij fronsen enkel de wenkbrauwen als we naar de timing kijken. Wij weten uit ervaring dat politieke eindbeslissingen op alle niveau’s erg lang op zich kunnen laten wachten en dat daardoor de vergunningen en toelatingen naar later worden verschoven.
 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BOFFEN EN BLAZEN…

WAAR EEN WIL IS

VEILIG VLIEGEN

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES