vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 49
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 49

GEEN VERHUIS VAN HAVEN –
Blijven de boortorens en de boorboten op de werf in Santa Cruz of komt de hele boetiek naar de haven van Granadilla?
Wie de zuidoostkust op Tenerife frequenteert zal het wel reeds opgemerkt hebben. In de haven van Granadilla is het een komen en gaan van olieplatformen en boorschepen. Dat er een relatie bestaat tussen de haven van Santa Cruz en deze van Granadilla wordt nagenoeg verondersteld. Maar tot dusver kon niemand ons de ware toedracht vertellen over deze verhouding.

In Santa Cruz is het gerenommeerde scheepsreparatiebedrijf Tenerife Shipyards gelegen die werk verschaft aan 700 mensen. Het moederbedrijf Femete, is een bedrijf dat reparatiediensten levert aan de boorschepen en dito platforms van Ensco, ‘s werelds grootste onderneming voor de winning van gas en olie.

Tenerife Shipyards heeft eerder laten weten dat het geïnteresseerd is om de herstellingswerf te verhuizen naar de nieuwe handelshaven in Grandilla de Abona. Maar niet iedereen is daar tevreden mee, vandaar dat er druk wordt uitgeoefend. Het gemeentebestuur, de havendirectie en de syndicale vertegenwoordiging van de werknemers beweren dat dit banen zal kosten en dat er omzetverlies zal worden gemaakt van 50 miljoen euro in de drie jaar volgend op de verhuis.
De burgemeester van Santa Cruz is voorstander van de continuïteit van de scheepsreparatie in haar huidige vorm in de haven van Santa Cruz, niet alleen als garantie voor het behoud van de werkgelegenheid, maar ook als basiselement voor de diversificatie van de havenactiviteiten en, als gevolg daarvan, voor een grotere concurrentiekracht.

Er worden geen 700 banen op de tocht gezet om het bedrijf dat onderhouds- en herstellingswerken verricht aan boorboten en -platformen te verhuizen naar het zuiden, en daarom zullen er op hoger echelon nog een paar deftige vergaderingen dienen te worden gepland om alle problemen op te lossen.
Zo blijven de boortorens (voorlopig) gestationeerd in Santa Cruz en komen ze af en toe op bezoek in de wachtzaal van Granadilla.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

HET VOORJAAR CARNAVAL

TENERIFE VOOR KINDEREN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TE VEEL IS TE VEEL

TENERIFE… ¡YA VOY!

spot_img