dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogVERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 48
spot_img

VERRASSEND NIEUWS OP TENERIFE 48

VLIEGBOTEN TUSSEN DE EILANDEN –

Als je je wilt verplaatsen tussen de eilanden neem je het vliegtuig of een overzetboot. De keuze wordt altijd gemaakt in functie van de prijs, tijd en gemak. Als je voor een boot kiest dan kan het snel, met een catamaran, of traag, met een conventionele ferry.
Vanaf de zomer in 2020 komt er niet alleen een nieuwe speler, maar wordt er ook een nieuw vervoermiddel ingezet tussen Tenerife en Gran Canaria.
Er is een vliegende boot op komst, net zoals deze reeds gebruikt worden voor korteafstandsvluchten tussen de eilanden in onder andere Azië en Rusland.
Dit transportmiddel heeft een aantal voordelen, vooral wanneer een vliegtuig rakelings boven het water vliegt. De lucht onder de vleugels wordt daardoor afgeremd en daarmee wordt het drukverschil en de draagkracht groter. Wanneer de vleugels dicht boven het water voortbewegen, kan de lucht niet omlaag. Daarom neemt de geïnduceerde weerstand af.
Tweemaal voordeel om dicht bij het wateroppervlak te vliegen en gebruik te maken van het grondeffect.

Het bedrijf Canary Islands Wigs (Ciwigs) heeft zijn voornemen bekendgemaakt om de havens van Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria in een half uur met elkaar te verbinden door het inzetten van vliegschepen. Deze boten, die juridisch gezien vliegtuigen zijn, maken gebruik van het grondeffect om zich met snelheden van bijna 200 kilometer per uur te verplaatsen zonder het water te raken tijdens de reis.

Het eerste toestel zal in de zomer van 2020 op de eilanden aankomen om door het Directoraat-generaal van de Koopvaardij getest te worden. Pas na goedkeuring zal er met de reguliere activiteiten worden begonnen. Het bedrijf dat deze ‘overvaartvluchten/overvliegvaarten’ zal uitvoeren is van plan om in juni 2021 te starten met de commerciële exploitatie ervan.
Nadien zal de mogelijkheid onderzocht worden om andere eilanden rendabel met elkaar te verbinden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

HOPELOOS VERLIEFD

IK KOM ERAAN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

ONMOGELIJK

AANGIFTE VERHUURINKOMSTEN

spot_img